Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen Budapesten minden napra akad valami érdekes zenei program, a nyári szezon beköszöntével pedig gyakran még fizetni sem kell értük. Érdemes néha a Nagykörúton túlra is merészkedni. Tegnapelőtt teljesen véletlenül tértünk be egy sörre a Dürer Kertbe, ahol éppen Galactic Jackson pakolta a jobbnál-jobb electroclash zenéket, ráadásul egész éjjel. Mostanában amúgy is egyre több techno rendezvényt bonyolítanak le a XIV. kerület legmenőbb szórakozóhelyén, így aztán vetettem egy pillantást az elkövetkezendő napok eseményeire és rögtön találtam egy erősen ajánlott event-et.
Ahogy már sok éve, idén is indul a TILOS MARATON, a Tilos Rádió adománygyűjtő rendezvénye, amely baráti, családias légkörben mára az ország legnagyobb ingyenes kulturális fesztiváljává nőtte ki magát. Ezúttal is a Dürer Kert ad otthont az eseménynek kilenc napon át, 2018. június 8. és 16. között!
Baromi jó programok lesznek több, mint egy héten keresztül. Például egy csomó jó koncert (Csaknekedkislány, halál;orgazmus, Herczku Ági, Ladánybene 27, Bohemian Brothers), de most fókuszáljunk az elektronikus zenére! Csemegézzünk hát a teljesség igénye nélkül, előre is elnézést, ha valaki kimaradna.
Egyszerre nyolc helyszínen fognak zajlani az események. Rengeteg művész fog fellépni. Több Dj-t jól ismerhetünk például az Alkotótáborból, itt lesz Manek, Minich, Solomon / Zol is. Sokunk nagy kedvence, Maks például live act fellépéssel készül csütörtök éjjel 1-kor. Ő az egyik legtehetségesebb hazai techno producer, akiről méltatlanul kevés szó esik.
Szombaton, hajnali 2-től pedig Interflug szettjét lesz érdemes meghallgatni, akiről már többször írtunk korábban. Még jó, hiszen nála jobban kevesen művelik itthon az acid-et, zenéi a legendás Hardfloor kiadójánál szoktak napvilágot látni!
De itt lesz például az a Shuriken, akit legutoljára szerintem Carl Craig előtt hallottam warm up-olni az A38-on. Ez sem ma volt, hanem konkrétan kilenc és fél éve!
Tört ütem is lesz bőven, a Dub Phase és a Rewind Palotaival is házigazdák lesznek egy-egy este, illetve színpadon.
Aki szerette a Radio Café műsorait, annak jó hír, hogy Infragandhi és Cyborg Templar is zenélni fog. Ugyanezen a napon egy másik színpadon hallgathatjuk meg a Changing Rey produkcióját, ami Zagar és Genser András kollaborációja és eszméletlen nagyot pakoltak legutóbb az Alkotótáborban!
Ha tehát szereted az igényes zenét és szeretsz jókat enni, akkor mindenképp látogass el ide, mert nagyon jól fogod magad érezni!
Esemény: https://www.facebook.com/events/182432499144233/
]]>