A Balaton Sound második napja is izgalmasnak ígérkezik a techno-house rajongók számára a Clubs on the beach-en, főleg mivel az elektronikus zene templomaként emlegetett, legendás Rex Club érkezik a Balaton partjára elsőrangú rezidenseivel egyenesen Franciaországból.
A legendás Rex Club az azonos névvel fémjelzett híres mozi alatt található. Az 1970-es években is üzemelő szórakozóhely kezdetben a disco zene fellegvára volt, majd az 1980-as években a rock zene legfőbb támogatója lett, míg végül az 1990-es évek elejére önmagára lelt, és Párizs meghatározó elektronikus zenei klubjává vált. Napjainkban megkerülhetetlen temploma a techno-house kultúrának globális értelemben is. Hogy mindezt elérje, szükség volt egy Laurent Garnier-re, aki Wake up2 estjeivel örökre bevéste magát a helyi e-zenei történelembe. De nem ő az egyetlen aki ott volt a Rex Club szárnyainak bontogatása idején. A techno-house szcéna nagyágyúi Erik Rug, Carl Cox, Jeff Mills, Miss Kittin, Roni Size, Boys Noize és Kerri Chandler nevét is fontos megemlíteni a lehelyezett alapok kapcsán.
Manapság a Rex, a brüsszeli Fuse-hoz hasonlóan labelként is üzemel, ezzel erősítve határozott irányvonalát, és tükrözi a harmadik X-et is átlépő klub elhivatottságát az elektronikus zene iránt. Ugyanakkor népszerű a havonta megjelenő kiadványa is a Rexorama Magazin, mely a techno, house, electro, és drum and bass szcéna új generációját hivatott bemutatni.
A felújított Rex Club épülete sok lehetősséget biztosít a vendégek számára: tökéletes hely egy koktél-ebédre vagy vacsorára, de alkalmas konferenciák és divatbemutatók megrendezésére is. Jah, és az egyik legfontosabb: 2006-ban a világon egyedülálló multicast hangrendszert vezetett be 3 terembe, 70 hangfallal. Eszméletlen jól szól!
Szóval… ha Párizsban jártok, feltétlenül nézzetek be egy bambira! Most azonban a párizsi pezsgés érkezik a Balaton partjára, a Rex Club nagyrabecsült rezidenseivel!
Pénteken techno, szombaton house! Hát most csütörtök lesz, és kapunk mindkét irányvonalból ízelítőt.
Lássuk mi vár ránk a Clubs on the beach pódiumán!
A Faces Records tulajdonosa Pablo Valentino 1997-ben robbant be az elektronikus zenei színtérre furmányos produkcióival. Kiadóján olyan művészek munkái jelentek meg, mint Simbad vagy Danilo Plessow aki Motor City Drum Ensemble/Inverse Cinematics álneveken is alakítja a közízlést, de ő maga is adott ki bakelit megjelenést Creative Swing Alliance, Kid Swing és Hipster Wonkaz művészneveken. Pablo az a lemezlovas, aki nem fél széles skálán muzsikálni. Legyen az jazz, funk, boogie, disco, house, broken beat, amennyiben talál benne kivételes elemeket, nem fél lejátszani. Szettjei éppen ezért minden alkalommal rendhagyó módon izgalmasak.

A chicagoi old-school és a francia nu-school lángjait vegyítő Robsoul címke nagyfőnöke Phil Weeks, mindent megtett azért hogy a chicago house egyik nagymesterévé váljon. Nem csak hangzásban ámulatba ejtő amit művel, de olyan érzése támad az embernek, mintha ez a pasas már a 90-es években is a dj pultot koptatta volna, pedig mindössze 10 éve űzi az ipart. Előnyben részesíti a bakelitet, és pontosan tudja mikor és hogyan dúlja fel a közönsége lelkivilágát egy-egy mélyebb basszusvezetéssel. Kétségtelen! Minden house zene kedvelőnek itt a helye! Phil szettje erősen kötelező darab!

A francia techno-house szcéna egyik meghatározó hercegnője, az RDV előljárója Molly, stílusos zenei ízlésével rendszerint feledhetetlen pillanatokkal ajándékozza meg publikumát. Fülledt house-ok, játékos groove-ok, savas-fémes techno darabok jellemzik játékát. Aki már tapasztalta ezt a fajta zenei barangolást pontosan tudja mire apellál, aki még nem, annak mindenképpen meg kell ismernie Molly kifinomult világát.

Jennifer Cardini hihetetlen professzionistással ötvözi szettjeiben a kísérleti technot, narkotikus acid vágásokat, és a house valamint a nu-disco legkülönlegesebb stíluselemeit egy energiabombába, mely a dobhártyáinkra feltétlenül gyógyító hatással bír. Fertőző karizmája, és sokoldalúsága tette őt mára az elektronikus zenei kultúra egyik meghatározó ikonjává. Varázslatos utazásra számítunk!

Eszeveszett techno impulzus zárja a csütörtök estét Herrmann prezentálásában, aki feje búbjáig beletemetkezett a berlini techno kulturába, majd saját nyelvére formálta. Az úriember a dj pult mögött alapjaiban rengeti meg a világot. Dinamikus, izgalmas hangokkal operáló, dallamokat csempészgető barangolásra invitál. A technosoknak üzenem: Feketepont jár a távolmaradásért! Kötelező darab!

A magyar house vonalat ezen a stage-en a Lavalava szineiben Falcao képviseli.

Az Elrow színpadán a spanyol rezidensek Toni Varga, Bastian Bux, Eddy M, és Mariano Biani mellett vendégeskedik a brit house zenei legutóbbi reneszánszában nagy szerepet betöltő Richy Ahmed.

A Humo Belgian Lounge színpada ezen a napon a minimal, deep house, microhouse szerelmeseinek kedvez. A zenei utazásért pedig Laurent Barbosa, Nelson, Lebawski, Neon, valamint Double U és Mc Pyro felel.
House zenéktől fog zengeni a Casa Bacardi Terrace hangrendszere már délelőtt 11-kor Nora Matisse és Pöli idegenvezetésével a Made Inn színeiben, majd érkezik az orosz szcéna house mágusa Hellert, majd a berlini Panorama bar és a világ legnívósabb klubjainak, köztük a Rex-nek rezidense Cassy. Este 8 órától pedig a Lavalava rezidensei Tolo, Falcao, és Fanki Ridm teszi fel arra a bizonyos „I” betűre a pontot.
A Heineken stage már délelőtt 10-kor megkezdi programját Supacurtis, Obrotka, Denes Toth, Occam Live, Slam Jr., Candyman Da Marques, az Anima Sound System (dj set) társaságában, Lotfi Begivel élhetjük át a balatoni naplemente csodáját, majd érkezik Sean Doron, Camelphat, és Black Coffe, majd végül a Secret Factory zárja az estét.
Csütörtökön a JÄGER Aréna programját az élőhangszeres rock/hiphop zenét elektronikus drum and bass és dubstep elemekkel ötvöző Cloud 9+ nyitja, aztán a Akkezdet Phiai koncertezik, majd az angol hip-hop szcéna képviseletében érkezik a GIGS. Végül az estének ezen részét hazánk közönségének nagy kedvence a Halott Pénz zárja. A folytatásban válik csak igazán érdekessé a történet, ugyanis house-electronica lesz a fő csapásvonal méghozzá Cristoph veszi át az irányítást egy kellemes proghouse szettel, majd érkezik az este nagymestere Eric Pryds. A színpad programjját a belga szcéna képviseletében Henri PFR zárja.
Természetesen a drum and bass rajongók sem maradnak ínyencségek nélkül. Délután 15:00-kor kifut a Balaton Sounds hajója a Bladerunnaz szervezésében, ahol Chris.SU, és Static mellett a canadai drum and bass Istencsászára Rene LaVice tölti be a zenei kapitány szerepét. Rene szettje már csak azért is izgalmas, mert nem fél különböző hatások, és stílusok – mint a drum and bass, jungle, dubstep, house – kombinálásától.
Veuve Clicquot Boat Parties eseményeire is, ahol a Hifly! üdvöskéje Palmfood, valamint Camelphat egyenesen Angliából hozza el a legjobb muzsikákat.
Érdemes odafigyelni a Main Stage programjára, ahol a hip-hop és R&B veszi át a főszerepet. A Hősök hivatalos lemezlovasa Dj Gozth ízzítja a kedélyeket, majd fergeteges live műsorok következnek amerikából érkezik a hip-hop/R&B los angelesi képviselője Ty Dolla Sign, a New York-i dance/EDM/dubstep elemeivel játszadozó The Chainsmokers, valamint Angliából érkezik a pop/dance/tropical house vonal slágergyárosa Jonas Blue.
Ezzel a műsoráradatnak még mindig nincs vége! Színes programokkal várja a közönséget a Radio1, Finlandia Pier, a Music FM, és a Walkabouts helyszíne is!
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/450335948668744/
Részletes, időrendi programtábla: https://en.balatonsound.com/line-up#!/s//
Infók/jegyvásárlás: https://balatonsound.com/hu/]]>