A Movement a világ egyik legmenőbb fesztiválja. A techno szülővárosában, Detroitban rendezik és alap, hogy a stílus minden ősatyja fel szokott rajta lépni minden évben. Ez már egy olyan dolog, ami miatt mi innen nagyjából 7500 km-ről csak irigykedni tudunk. Az idei – egyébként 25. jubileumi – kiadáson, Wu Tang Clan is fellépett, körülbelül egyedüli együttesként. A hip hop legendái ráadásul egy spontán akcióra is vetemedtek, beálltak Dubfire mellé rappelni.
A banda három tagja igazából csak a fesztivál afterpartyjára látogatott el. Úgy tűnik, hogy eléggé jól érezhették magukat, mert végül Dubfire szettje alatt mikrofont ragadtak és elkezdtek freestyle-ozni. Két teljesen külön világ egyesült, a végeredmény pedig állítólag fenomenálisra sikerült.
Dubfire zenei ízlését egyébként jócskán meghatározták Washington DC urbánus hip-hop és acid jazz és reggae behatásai a 80-as évek végén, 90-es évek elején. Már akkor nagy népszerűségnek örvendett és a világszerte ismert Exodus nevű partysorozat rezidenseként tevékenykedett.
A hírt elég sok külföldi hírportál lehozta, ennek ellenére kissé hihetetlen, hogy egy db videó nem készült a mutatványról.
]]>