A folytatásban az Egyesült Királyság legendás kiadója a Defected kiválóságai Mat.Joe, Sam Divine, Riva Starr, Claptone, és Dario D’attis színesítik a Clubs on the beach programját. House-ból, táncból, koktélookból nem lesz hiány!
A Defected, ahogyan azt már fentebb említettem nem egy klub, hanem egy intézmény. Mégis helye van Európa nívós helyszínei között, hiszen valószínűleg az egyetlen olyan címke, mely híven őrzi a house zenei kultúra örökségét, történelmét, miközben folyamatosan sikerül megújulnia áthidalva a szakadékot a világ house rajongói, sőt még a generációk között is.
A Defected egy olyan független label, mely a house magas fokú támogatásának jegyében minőségi albumokat bocsájt ki, saját rendezvényei, és kiadványa által magas színvonalon ápolja a kultúrát világszerte, de menedzsment, és booking szerepet is vállal sajátjai patronálására. A korábbi AM:PM és Cooltempo A&R embere Simon Dunmore alapította a labelt 1999-ben, kezdetben a Ministry of Sound támogatásával. A kiadó első kiadványa Soulsearcher “I Can’t Get Enough” rögtön az 5. helyen landolt az angol zenei chart-on. A korai sikert Roger Sanchez “Another Chance” zenéje követte ami 2001-ben egészen az első helyig emelkedett. De minden bizonnyal emlékeztek még a Kings of Tomorrow “Finally” című track-jére amit a Residernt Advisor a 2001-2010 közötti időszak 31 legjobb zenéje közé sorolt. Vagy ott volt például Bob Sinclar “Love Generation”-je 2005-ből, mely milliós nagyságrendű példányszámban fogyott el világszerte. De érdemes emlékezni a The Fish Go Deep és Tracey K „Cure and the Cause” című muzsikájára is, ami több mint egy évig birtokolta a beatport top100-as listájának első helyét.
Az angol label azonban nem csak slágereket ontott magából, klubhimnuszokkal is elárasztotta a világ house zene szerelmeseit. Mindenképpen érdemes feleleveníteni ezeket a szerzeményeket, hiszen a Defected több mint 300 önálló albumot adott ki olyan művészek közreműködésével, mint Bob Sinclar, Kings of Tomorrow, MURK, Inner City, Dennis Ferrer, Lenny Fontana, Marc Kinchen (MK), Copyright és Yousef. Olyan darabokról beszélünk, mint Kevin Saunderson feat. Inner City „Future”, Murk & Intruder (A Murk Production) feat Jei „Amame”, Flashmob „Need in me”, Pirupa „Party non stop”, Candi Staton „Hallelujah Anyway”, Noir & Haze „Around”, Kings of Tomorrow feat. April „Fall For You”, Storm Queen „Look Right Through”-ja, vagy éppen Dennis Ferrer „Hey, Hey” című zenéje, de még hosszan sorolhatnánk a klasszikusokat…
A Deffected In The House mixsorozata 2003-ban indult el Jay-J & Miguel Migs közreműködésével, később az előadók listáját Loco Dice, Gilles Peterson, The Shapeshifters, Louie Vega és Tensnake is erősítette. Abban is biztosak lehetünk, hogy a tavalyi év legnagyobb durranása is a Deffected címkéhez köthető, mégpedig CamelPhat & Elderbrook „Cola” című muzsikája, mely a Billboard Dance Club Songs chart-ján első helyen landolt 2017 novemberében, majd a legjobb tánczenei felvétel jelölést is besöpörte a 2018 Grammy Awards-ra.
A Clubs on the beach programja a következőképpen alakul a Defected égisze alatt:
A Mat.Joe formáció mögött két berlini fiatalember Matze és Johannes áll, akiket skatujázni semmiféleképpen sem érdemes. A rap, breakdance és a skateboarding szenvedélyük mély kontaktusa mai napig tükröződik zenéjükben. Jellegzetes, energikus stílusuk alapvetően a house vonalán mozog ritmikus soul és a hip hop elemekkel díszítve. Füligérő szájjal mosolygós, masszívan seggrázós kalandozás várható a srácokkal!

Az Ibizai klubélet, és a D-Vine Sounds császárnője Sam Divine, minden olyan helyen – Ushuaia, Amnesia és a Sankeys rezidencia – adott már zenei oktatást ami számít ezen a palettán. Előadása minden bizonnyal rendhagyó módon izgalmas lesz, hiszen a szőke, tetkós hölgyemény évekig lemezboltban dolgozott, ahol house zenei műveltségét igen magas színvonalra emelte már mielőtt egyáltalán beszippantotta volna a dj szakma mágikus világa. Hihetetlen energiákat képes felszabadítani fellépései alkalmával, így világhódító útja során a Tomorrowland, az Eastern Electrics, a Defected Croatia, az SW4 és a Creamfields közönségének abszolút kedvencévé vált.

A legforróbb house hangzás vonalán kalandozunk tovább egy kis electronica és indie fűszerkeverékkel Riva Starr idegenvezetésében. Mély groove-ok, frissítő kísérlezetés, és váratlan fordulatok jellemzik szettjeit. Egy egészen újszerű megközelítésnek lehetünk fül és szemtanúi amikor a lemezjátszók mögé áll. Ha azt hiszed tudod mire számíthatsz tőle, akkor baromi nagyot tévedsz! Riva Starr a rapszodikus tálalás nagymestere!

A rejtélyben rejtőző mítikus karakterként Claptone az elektronikus zene egyik legnagyobb személyisége lett az utóbbi években. Különböző színekkel, légköri textúrákkal díszített szettjeivel, nem egy titokzatos világot hivatott létrehozni, sokkal inkább mélyebb intrikák enigmáját. Mágikus rejtélyt és mohó melankóliát érzékeltetve elbűvöli hallgatóságát az okkult eszközök és a varázslatos hangok szövevényes illusztrálásával. Erősen ajánlott műsorszám!

Lüktető, elemi house-okkal Dario D’Attis zárja a Clubs on the beach szombati programját. Zenéjében érezhető a garage & New Jersey house, különös tekintettel Djaimin és Tony Humphries hatása, ugyanakkor finom harmóniákkal operál. Elegáns köntösbe bújtatott szettjei, a lelket simogató textúrák, szertelen szenvedélyt sugallnak.

A magyar részleg képviseletében a deep-soulful house nagymestere Rony Breaker nyitja meg a délutáni kirándulást.

A VEUVE CLICQUOT BOAT PARTY hajón ezúttal Agoria és Scuba karöltve tölti be a kapitányi tisztséget. Megosztva urlakodnak majd a naplementébe utazó katamarán fedélzetén, hogy feledhetetlen élmnyekkel gazdagodjanak a b2b produkció nagyérdemű résztvevői.


A Casa Bacardi Terrace délelőtt 11-kor nyitja meg kapuit a Truesounds imádnivaló legénységével. Peter Makto, Gregory S, és Davko egészen délután 16:00-ig szállítják a napfényes house-okat, majd Gorje Hewek & Izhevski all day long szettje következik, hogy aztán 1 órácskával éjfél múltán ismét a Truesounds ragadja magához a gyeplőt egy reggelig tartó örömzenélésre.

A spanyol ajkú ELROW színpadán ismét egy páratlan egyéniséget köszönthetünk Heidi személyében, aki egyedülálló látásmódja, a house-techno válaszfalait feszegető lehengerlő stílusával, észrevétlenül mosolygósra táncoltatja közönségét. A körítést ezúttal is a rezidensek: Mariano Biani, Toni Varga, Bastian Bux, és Eddy M adják.

Szombaton a Heineken stage is sziporkázik. Egymás után három világsztár áll a lemezjátszók mögé Agoria, Scuba és az Adriatique személyében, de a magyar szcéna kiválóságai is jelen lesznek: Gabor Kraft, Pöli, Nora Matisse, Raul Young, és Souveq dj szettel készülnek, David Mole, Botek és Sabee b2b2b előadással állnak elő, Metha, Coloboma, és Changing Grey pedig live műsorral kényeztetik dobhártyáinkat.
A Humo Belgian Longe ezúttal a soulful, deep/tech/funkhouse, disco vonalán hozza el a belga kínálatot méghozzá Lance Vance, Loweed, Artamus, Audiowawe, Sir Jacobs, és Louis XIV társaságában.
A JÄGER ARENA programjában a hip-hop, rap játssza majd a főszerepet, legakábbis kezdetekkor. A Belga koncert után a menő amerikai rapper csaj Dreezy löki a sódert, majd Rick Brian osztja le a lapokat. Az este folytatásában az rnb/pop irányba haladunk tovább Craig David társaságában, majd a trance rajongók zenei katarzisa következhet Sander Von Doorn, és Vini Vici iránymutatásával. Az este vége a sláger house jegyében fog telni: Metzker Viki veszi át a pultot, majd Provenzáno zárja a helyszínt.
A Main Stage-en a Roman Brothers indítja be a bulit majd az EDM kikerülhetetle alakjai Timmy Trumpet, a Nervo, a W & W, és David Guetta szórakoztatják az összegyűlteket.
Ezzel a műsoráradatnak még mindig nincs vége! Színes programokkal várja a közönséget a Radio1, Finlandia Pier, a Music FM, és a Walkabouts helyszíne is!
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/450335948668744/
Részletes, időrendi programtábla: https://en.balatonsound.com/line-up#!/s//
Infók/jegyvásárlás: https://balatonsound.com/hu/]]>