„Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. szerdán adásvételi szerződést kötött a PRO-MOT Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. 74,99 százalékos üzletrészének, valamint a társaság fennálló követeléseinek megszerzésére” – közölte az Appeninn Holding csütörtökön az MTI-vel.
Az Appenin Nyrt. pedig nem más, mint Mészáros Lőrinc ingatlan-portfóliót kezelő cége. Az Appeninn a tőzsdén megjelentetett közleményében rögzítette: az elkövetkező időszakban felülvizsgálja azokat a közel 10 éves turisztikai fejlesztési elképzeléseket is, amelyeket a korábbi tulajdonos kívánt a területen megvalósítani. A társaság minden bizonnyal új fejlesztési koncepciót dolgoz ki a Club Aliga turisztikai célú hasznosítására, melynek részleteit az üzletrész adásvételét követően ismerteti a társaság.
A Balaton-parti üdülőkomplexum eddig izraeli tulajdonban volt. A Kádár-korszak idején itt nyaralt a magyar politikai elit, a Castro-villában például Kádár János többször is fogadta a kubai diktátort. A hányattatott sorsú pártüdülőt 2007-ben privatizálták.
A Balatonvilágos területén található Club Aliga közvetlenül a Balaton partján fekszik. Az üdülőcentrumban a szállás- és strandolási lehetőségen túl egy 167 férőhelyes kikötő is található. A 37 hektáros területet mi is igen jól ismerhetjük, hiszen itt rendezték meg az első két B My Lake-et 2013-ban és 2014-ben. Majd három évre Zamárdiba költözött a fesztivál. Idén pedig új helyszínen, a keszthelyi Zala Kemping területén várja a szórakozni vágyó fiatalokat. BML2014BML2013
Forrás: [Index.hu]]]>