A Time Warp szervezőinek tengerparti fesztiválját, a SONUS-t Augusztus 19. és 24. között rendezik meg a horvátországi Pag szigetén. A Zrce Beach-et nevezik még az Adria Ibizájaként is, ahol a világ legjobb klubjai adnak otthont a rendezvénynek. Részletesen is bemutatjuk őket, hogy jobban megértsük, a világ egyik vezető elektronikus zenei portálja szerint miért is annyira jók ezek helyek.
Papaya
A Papaya a Zrce strand legkedveltebb klubja. A DJ MAG top100 klub listáján a hatodik helyet foglalta el 2018-ban. Közel 3000 nm2 –en 4500 fő befogadására képes. Olyan nagyszerű fesztiválok helyszíneként szolgál, mint a Hideout, Sonus vagy Barrakud rendezvények. Kiemelkedő hangrendszere és a helyi fénytechnika nagyban hozzájárult, hogy a világ egyik legjobb klubjává választották. A különleges arculata is említésre méltó, főleg a színpad design, a hátsó medence, pálmafák és a több szintes kialakítása, mely sajátos hangulatot teremt a közönség számára. Akár jobbra-balra, fel vagy le nézel, körülötted mindenki táncol, szemből és fentről is rálátsz a színpadra és a Dj-re. Napfelkelte idejében csodálatos panoráma tárul eléd, ahogyan a reggeli sugarak visszatükröződnek a hullámzó tenger felszínéről és a horvát part mentén magasan húzódó kopár helyekről.  A Sonus ideje alatt ez a klub képezi a main stage-et, ahol a legnagyobb sztárok követik egymást. Idén a Papaya-ban hallhatjuk Jamie Jones és The Martinez Brothers b2b játékát, Marco Carola-t, Loco Dice-t, a Pan-Pot duo- majd Joseph Capriati ’all day long’ szettjét. Fel lép többek között Maceo Plex, Chris Liebing, és ezúttal is Solomun zárja a fesztivált ezen a színpadon.
papaya
papaya3
Aquarius
A zágrábi Aquarius kistestvére, mely 2002 óta üzemel a Zrce Beach egyik modern és letisztult klub helyszíneként. Kissé olyan érzésünk lehet itt, mint ha egy nagy és üres medence fenekére csöppentünk volna a magas falai és hosszú elnyújtott tánctere miatt, főként mikor jellegzetes kék fényárban úszik az egész „disco”. Az Aquarius szintén előkelő helyen szerepel a Dj MAG listáján, a világ 25. legjobb klubjává választották idén. Folyamatosan fejlődik és megújul, a tavalyi évben kiépítettek egy lenyűgöző live színpadot is.  Rendkívül büszkék arra, hogy a Sonus egyik helyszíneként vesznek részt a fesztiválon, ahol a nappali programok keretein belül techno-t hallhattunk itt, éjszaka pedig a house zenei műfaj vette át főszerepet.2017-ben itt hangzottak el a legjobb szettek Jamie Jones-tól vagy Seth Troxler is itt játszott 7 órán keresztül b2b szettet a The Martinez Brothers-el. Bár idén azt figyeltük meg, koncepcióváltás ment végbe a programok felbontását illetően, hiszen a techno teljesen betörte az Aquarius-t is. Itt lép fel idén Sven Vath, Richie Hawtin, Rødhåd, Amelie Lens, Adam Beyer (all day long), valamint a Fuse szervezésében egy Enzo Siragusa b2b Archie Hamilton b2b Rossko előadásnak lehetünk szem és fültanúi.
aquarius1
aquarius2
Kalypso
A fesztivál harmadik helyszíne Horvátország első tengerparti klubja, a Kalypso, mely 1987-ben nyitotta meg kapuit. Szinte beleolvad a természetbe, hátulról százéves fenyők, elölről a tenger veszi körül és a belső kialakítása is még inkább hangsúlyozza szerves és természetes jellegét, melyet 2015-ben újítottak fel. A DJ MAG a 33. helyre sorolja a világ klubjai közé, de számunkra mindhárom közül ez a legkedvesebb. Lehet a kialakítása vagy a legendás múltja teszi, de van egy különleges varázsa a Kalypso-nak, amit az itt fellépő előadók szintén érzékelnek a Sonus ideje alatt. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy a fesztiválnak van egy underground oldala is, mely ezen a színpadon mutatkozik meg igazán.  Több előadó, mint Marco Carola, Adam Beyer, Richie Hawtin vagy Seth Troxler, akik az utóbbi években kétszer is felléptek a Sonus-on kézzelfoghatóan más szettet adtak elő itt. Volt egy „populárisabb” előadásuk és volt egy olyan, ahol láthatóan szívvel-lélekkel zenéltek… a Kalypso-ban. Idén ismét duplázik Adam Beyer, ahogyan Amelie Lens és a Pan-Pot is másodjára ebben a klubban lépnek fel. Itt adja elő Stephan Bodzin live show-ját, amit úgy várunk már, csak úgy, mint a Seth Troxler b2b Craig Richards párost vagy a Praslesh formációt.
Ráadásul a klub honlapján azt olvasni, hogy ez az a hely, ahol az ünneplés soha nem ér véget. Valóban fogalmazhatunk így is, hiszen itt rendezik meg a fesztivál afterpartiját is. Reggel, mint ha az egész átalakulna térben és időben. Egy óriási grundon érzed magad, ahol akár el is bújhatsz egy fa mögé, ha szégyenlős vagy és olyan híres after dj-k marasztalnak itt, mint Ricardo Villalobos vagy Sonja Moonear. Idén pedig nagyon ráerősítettek a szervezők az afterre, amitől nekünk totálisan leesett az állunk, ugyanis második szettjét itt adja elő napfelkelte után Richie Hawtin és Seth Troxler is. Kétségkívül idén is az egyik legerősebb programmal rendelkezik a klub és ehhez párosul a maga, különös kis varázsa.  Mindegy, hogy délután, éjszaka, reggel vagy az utolsó nap után 17 órakor az after végére érkezel, a Kalypso minden napszakban egy másik arcát mutatja, különböző hangulatok és élmények várnak rád. 🙂
21015870_1580601365347563_3141123816504119616_o (1)
kalypso1
A fesztivál napi bontása már nyilvános, megtekinthető az alábbi videóban:

A SONUS idén is zseniális line-up-al és egy Time Warp-hoz méltó színvonallal várja a magyar látogatókat a szomszédos Horvátországba.
Jegyek kaphatóak a 179 € / VIP: 249 € árakon a hivatalos weboldalon:www.sonus-festival.com
Továbbá érdemes játszani a Primate nyereményjátékán is, ahol páros fesztivál belépőt sorsolunk ki a jelentkezők között.

Csatlakozzatok a hivatalos magyar facebook csoporthoz is, ahol ilyenkor pörögnek a felajánlott szállások és kiutazási lehetőségek: Sonus Festival Group Hungary]]>