Még 2002-ben nyitotta meg kapuit a Watergate klub Berlin – Kreuzber városnegyedében, ahol az évek során szépen lassan kialakult egy elég komoly kis rezidens csapat. Az első éveket követően a klubhoz kötődő Marco Resmann, Matthias Meyer, Ruede Hagelstein valamint az utóbbi időben csatlakozó Jimi Jules és La Fleur megkerülhetetlen alakjai lettek a techno és house szcénának – a klubhoz köthető előadók teljes listája ITT érhető el. Ebben pedig elévülhetetlen érdemeket játszottak Watergate Records-os lemezeik is.
Azért azt túlzás lenne állítani, hogy a berlini label ontja magából a korongokat, évente átlagosan 7-8 tényleg minőségi EP lát itt napvilágot. Az előbb felsoroltak mellett olyan előadóktól, mint – a teljesség igénye nélkül persze – az amerikai house legenda Kerri Chandler, a nem veretős walesi Sasha, a hamburgi Adana Twins vagy a venezuelai Fur Coat páros. Nemcsak kislemezek, hanem nagyjából félévente mixalbumok is bővítik a repertoárt, melyek készítőit szintén kiváló érzékkel válogatják. Jött már ki hivatalos mixlemez többek közt Solomun-tól és Butch-tól valamint a Pan-Pot és a Tiefschwarz párostól egyaránt.
Szeptember 17-én érkezik Matthias Meyer és Ryan Davis közös munkája, a Love Letters From Sicily EP. A WGVINYL050-es címke, amelynek B oldalán a Watergate XV válogatásról ismert Hope című darabjuk hallható majd John Digweed és Nick Muir újraértelmezésében. Októberben pedig érkezik Ruede Hagelstein és a Microdosing EP, ebbe azonban még nem tudtok belehallgatni.

Júliusban jelent meg az igazán eklektikus Watergate 24 mixlemez, melyet a svájci Jimi Jules készített. Noha pontos infromáció jelenleg nincsen arról, mikorra várható a sorozat 25-ös darabja valamint arról sem, hogy ki lesz az előadó de amint friss információval tudunk szolgálni, azonnal megosztjuk Veletek!]]>