Egy kicsiny, ám annál összetartóbb közösség. Magas BPM-szám, ám annál békésebb arcok. Skyscraper-rel, a Death Noize Clan fejével beszélgettünk. Volt miről, ugyanis sok minden történt velük az elmúlt időszakban.


Négy éve beszéltünk utoljára. A 2014-es interjút meglepően sokan olvasták. Bar akkor úgy tűnt, hogy egy 150-200 fős kis közösség vagytok, a rólatok szóló cikkekre mégis rendre több ezren kattintanak. Mi történt veletek azóta?

Skyscraper: Négy év? Atyaég, rohan az idő. Szerintem biztos azért olvasták olyan sokan főleg, mert egy elég pikáns téma, ritkaság a Primate-en, hogy Hardcore-ról legyen szó, biztosan azok is ráklikkeltek, akik amúgy nem stílus szerelmesei, de elég kíváncsiak voltak erre kis underground közegre, még ha csak egy interjú formájában is. Ki tudja, lehet, hogy most már győzedelmeskedik a beteges kíváncsiság a beteges stílusunk felé, és eljönnek a következő bulira. A szcéna tagjai viszont biztos vagyok, hogy nagy számban olvasták. A múltkori buli óta hasonlóan nagy eventet nem mertünk csinálni, viszont egy hasonló remek őszi bulival sikerült megörvendeztetni a srácokat amin szintén fellépett a Hellrave-en sokak által megismert és megszeretett Holland duó, Terminal & Vavaculo, akik kvázi külön megkerestek minket, hogy nekik az itteni hangulatból nem volt elég és újra szeretnének Budapesten fellépni. Nem mondhattunk nemet. Remek hétvége volt az is, szerintem sokan emlékeznek rá, ahogy most ezt olvassák. Utána Bécsre irányult nagyobb figyelem, az Osztrák DNC, a testvércsapatunk tartotta a 20 éves fennállásukat ünneplő bulijukat. Egy félelmetesen jó nyári parti lett a Duna partján, kult helyszínen a Florido-ban, sok osztrák fellépő mellett mi is zenélhettünk az ottaniaknak, nagyon jó volt sok régi arcot látni, gyerekkorom meghatározó élményeihez méltó event volt. Idén pedig egy új versenyző lépett a színre, a Play Hard csapat, akik nagyon felkavarták az állóvízet, és két velőtrázó bulival tették le a névjegyüket, ráadásul nem akármilyen helyszínválasztással, hiszen Pest közepén, az Akváriumban csináltak teltházas bulit. Nagy megtiszteltetés volt ott zenélni.

Skyscraper
Skyscraper

Hallottuk, hogy idén teleraktátok hardcore-al az Akváriumot Angerfist fellépése alatt. Hol voltak eddig ezek az emberek? Hogy jött létre az akvás buli?
Skyscraper: Mindig is tudtuk, hogy sokkal több ember szereti a stílust, mint amennyien képviseltetik magukat, csak nagyon nehéz kimozdítani őket. Angerfist neve garancia volt a sikerre. Nagyon örültünk a felkérésnek, a Play Hardos srácok akik szervezték a bulit, Tekkincore barátomat ismerték a szcénából, így őt kérték meg, hogy a magyar hardcore szcéna elitjét mozgósítsuk nekik az estére. Szerintem frenetikusan jól sikerült és nem akármilyen élmény volt az Akvárium színpadán fellépni, ahol elöttünk már a külföldi és a magyar zenei élet legnagyobbjai léptek fel. Fantasztikus volt. Reméljük sok további bulit is meg mernek majd reszkírozni a srácok. Egy biztos, igazi bevállalós gyerekek és nagyon értenek a partyszervezéshez. Reméljük azzal, hogy ilyen létszámú tömeget le tudott vonzani az Angerfistes buli, valami elkezdődik, és a többi szervezőgárda is profitálni tud ebből, például mi is, a következő eventünkön.
Beszélgetésünk fő apropója most egy jubileumi esemény, hiszen Ti idén ünneplitek 15 éves évfordulótokat. Nagy szabású bulival készültök. Mesélnél erről?
Skyscraper: Igen, jelentem 15 évesek lettünk, és ezt egy réges régi partysorozat felélesztésével ünnepeljük meg, október 13.-án a KVLT-ban, vagy ahogy a legtöbben ismerik a Supersonic Kék Yuk-ban újra Ultra Infestation buli lesz! A DNC Hungary alapítása elött fél évvel, 2002. november 9.-én szerveztem az első bulimat a régi Kashmir klubban, az volt az első Ultra Infestation. Nagyon sikerült teletenni a Kashmir falait, 400 emberre álmaimban se számítottam, pedig így történt, annyian eljöttek. Az idei bulin is sok olyan név megtalálható a lineupon, akik annak idején is játszottak az első Ultrán, így például természetesen kihagyhatatlan a DNC Austria feje Dj Naz-T, valamint a másik veterán Oldschool bakelit fanatikus Olaszországból: Dj Cestra. Viszont a legnagyobb név a stílus őshazájából, Hollandiából érkezik. Nagy büszkeség nekünk, hogy a DNC Hungary rendezése alatt lép fel először Magyarországon a Third Movement zseniális producere, D-Passion! Mindannyian óriási rajongói vagyunk Rik munkásságának, a nyers ipari hangzás mellett mégis úgy érzem Ő az aki zenéinek lelke van, és ez teszi Őt az egyik legnagyobbá a stíluson belül. Rajtuk kívül a magyar és az osztrák szcéna krémje is jelen lesz az estén, valamint a Felvidékről Dj Rob2Speed, aki mára a legismertebb és legtechnikásabb morvaországi Hardcore Djvé nőtte ki magát, rengeteg nagy cseh és szlovák fesztiválon mutatta meg mire képes, itthon pedig már nagyon régen tudják a srácok, hogy milyen érzéke van a zenéhez. Az osztrák DNC legjobbjai is eljönnek hozzánk, majdnem teljes DNC Austria lineuppal, MND, Nrgizer, és a szülinapos Little2Active! A Magyar DNC lineupja teljes lesz, szervezőtársam Feecy, aki nélkül ez a party nem jöhetett volna létre, mondhatni, hogy az egész szervezés oroszlánrészét ő csinálta meg, Tekkincore, aki hatalmas sikert aratott az első akváriumos bulin és Cyanotic, aki emellett a buli mellett az első szlovákiai fellépésére is készül velünk. Fellép továbbrá az is aki sikert sikerre arat a partijaival Szlovákiában: Savage, akinek a legtöbbször a dj technikát köszönhetjük: Dr. Folli, valamint még egy artist a Rakehell brigádból: Noizemaker, és akinek az újabb remek flyerdesign-t köszönhetjük Mercenary, és angliai kiküldetéséből hazatérő Warrior, aki feltehetőleg a legnagyobb D-Passion rajongó és egy álma valósul meg ezzel, hogy egy bulin játszhat vele, ráadásul Budapesten. A kisteremben pedig fellép a teljes Hardstyle Revolution csapat, Denoiser, Siderunners, Constantine, Outragers, Zndo, Hawkevye, Cordy valamint rajtuk kívül egy külföldi headliner is pult mögé lép, a szlovákiai Heavy Noizes!
Tekkincore
Tekkincore

Jó bulinak hangzik, érdemes lesz oda figyelni rá. Mik a további tervek?

Erről korai lenne beszélnünk, nagyon fontos látunk, hogy hogyan sikerül ez az event, ahhoz mérten fogunk tudni tovább tervezni. Gondolom felesleges is mondani, hogy nagyon fontos lenne, hogy sikeres legyen, hogy érezzük a szcéna támogatását, figyelmét, akkor a 2019-es évben megpróbáljuk a legaktívabb oldalunkat mutatni és több bulival megörvendeztetni a közösséget. De mindig a következő event a legfontosabb, mégpedig most ez az október 13.-ai Ultra Infestation. Reméljük nagyon sokat ugyanannyira várják már, mint mi, várunk mindenkit szeretettel.
Hogyan is köszöntünk el 4 éve? Ja igen, az állandó igazsággal, hogy Hardcore will never die!
https://www.facebook.com/events/226616774632939/
https://www.facebook.com/deathnoizehu/
ultra

 ]]>