A fiatal argentín mûvész néhány év alatt a szcéna élmezõnyébe kvalifikálta magát. Egyedi stílusa széles körben ismert, melyre már a nagyobb kiadók, köztük a Sudbeat, Replug (csakhogy néhányat említsünk) és a legnagyobb djk is felfigyeltek. Imádja a magyar közönséget, és Budapestet. November 3-án újra kishazánkban üdvözölhetjük a Prime Fm & DHBP által, ezen apropóból (is) kérdeztük.

 
Köszönjük, hogy elfogadtad megkeresésünket. Tudjuk, hogy igen elfoglalt vagy manapság, hiszen folyamatosan turnézol, és eközben állandóan behatások érnek. De mi a helyzet amikor éppen „szabadnapos” vagy, hogy telik egy napod, és mi az ami inspirál hétrõl hétre?
Sziasztok, köszönöm én is a lehetõséget. Alapvetõen a természet, könyvek, filmek inspirálnak, de ezek mellett más apró dolgok is. Egy átlagos napom? Reggeli kávé, és ha az amszterdami idõjárás engedi akkor biciklire pattanok, és a lakásomhoz közeli kedvenc parkom felé veszem az irányt. Kicsit elidõzöm, majd hazafelé veszem az irányt, és elkezdõdik a napi rutin, promók hallgatása, valamint zeneírás formájában. Mostanában sokat lógunk együtt Luke Santos barátommal, akivel sokat beszélgetünk, (ez is inspirál) majd vacsora elõtt még visszatérek a stúdióba, ha éppen jön egy új ötlet. Az este általában filmnézéssel ér véget. Hát íme egy „szabadnap”.
Mikor is kezdtél az elektronikus zenével foglalkozni, és ki vagy mi volt az elsõ inspiráló tényezõ az utadon?
Elég fiatalon belecsöppentem. 2 nagybátjám is dj-ként dolgozott, úgyhogy ez mindig is körülöttem volt. Õk avattak be az alapokba, ezután már a saját utam jártam. Az elsõ, és azóta is tartó inspirációt a Depeche Mode, Hernan Cattaneo, valamint Martin Garcia jelentette/jelenti.
Mikor realizáltad, hogy a zenéé lesz a fõszerep az életedben?
21 vagy 22 lehettem, és számítástechnikával foglalkozó állásom volt, de nem kötött le, nem voltam tõle boldog. Csakis zenével akartam foglalkozni, így meghoztam a nagy lépést, és magam mögött hagytam a munkát. Ígz visszanézve baromi jó döntés volt.
Hogyan készülsz a szettjeidre?
A zenéket intenzitásuk alapján válogatom és különbözõ mappákba mentem õket. E mellett mindig van egy mappa, amit azoknak a zenéknek tartogatok, amiket mindenféleképpen tesztelni szeretnék, ezek általában megjelenésre váró számok. Illetve van még egy mappa, amely klasszikusokat és idõtálló zenéket tartalmaz.
Mely megjelenéseidre vagy a leginkább büszke?
Nehéz kérdés, de a ‘Lacar’ nagyon sokat jelent számomra, mert egy elég nehéz idõszakomban írtam.
Közismerten szereted a magyar közönséget, és Budapestet is. Van esetleg kedvenc helyed?
Igen valóban nagyon szeretem a várost, az épületeket különösen. A Budai Vár és a Parlament mindig ámulatba ejt, illetve a Duna-part. Ezek a helyek feltöltenek fellépés elõtt.
Mik az idei év legnagyobb kedvencei számodra, megjelenések tekintetében?
Rengeteg jó zene elenik meg mostanság, de ha ki kell emelni párat, akkor az alábbiak mellett tenném le a voksom:
John Cosani – Amaru
Dimitri K – Yavapai
Khen – Pecas
Nick Muir – Savin’ You (Marcelo Vasami Rework)
Paul Deep – Success
Még egy kérdes a végére. Következõ dobás, vagy kihívás?
Jelen pillanatban dolgozom az elsõ albumomon, ami rendkívül leköt, de egyúttal igazi kihívás karrierem során, de errõl hamarosan is többet tudhattok meg.
Marcelo Vasami november 3-án Az Akvárium Kis Hall termében lép fel.
Elõvételes jegyek még kaphatóak: https://oneticket.hu/marcelo-vasami-arg-akvarium-by-primefm-dhbp-2479
Az interjút készítette: Kate Kiss
]]>