A Kraftwerk az elektronikus zene legnagyobb úttörője. 1970-ben alakult. Hamar nemzetközi ismertségre tett szert innovatív elektronikus hangzásának, valamint robotikával és egyedülálló technikai újításokkal való kísérletezésének köszönhetően. Előremutató zenei filozófiájukkal megteremtették a digitális 21.század hangzásvilágát. Többször hallhattuk már őket idehaza, 2009-ben még a Balaton Sound nagyszínpadán is felléptek. Idén a budapesti koncertjükre friss Grammy-díjasként érkeztek.
Belőlük soha nem elég, így aki esetleg februárban lemaradt vagy újra meg szeretné hallgatni őket, azoknak itt egy kiváló lehetőség! Prágában idén is megrendezésre kerül a Metronome Festival. A két napos rendezvényen ők lesznek a headlinerek. Ezen kívül már az is biztos, hogy Morcheeba is fellép. Úgyhogy akinek kimaradt az idén első ízben megrendezett nagykanizsai Ohmydeer Festival, annak itt a remek alkalom a pótlásra.
A többi fellépőről egyelőre nincs hír, az viszont biztos, hogy panaszra idén sem lesz ok. A fesztivál 2016-ban indult és eddig olyan nevek léptek színpadra, mint például Sting, Kasabian, Gus Gus, The Chemical Brothers, Crystal Fighters, Faithless DJ set, Iggy Pop, John Cale, Massive Attack, Foals, The Kooks, David Byrne, Ella Eyre, The Pretty Things, Young Fathers, Walk of the Earth vagy éppen Solomun.
A belépő igen baráti, két napra mindössze 65 eurót kell kicsengetni! Aki szeretne jegyet venni, annak érdemes sietni, ugyanis november 11-től már 10 euróval drágább lesz a bérlet, bár az is igen barátinak mondható.
A sör és a knédli városa mindezektől függetlenül is bármikor megér egy hétvégét. Azt pedig már csak zárójelben tesszük hozzá, hogy arrafelé igen csak liberális a drogtörvény, ami azt jelenti, hogy 2010 óta minden legálisan fogyasztható. Erről bővebben ITT lehet olvasni, magáról a fesztiválról pedig ITT.
]]>