Ugye mind hallottatok már a Cercle-ről? A francia projectről ami arról szól, hogy népszerű DJ-k különböző híres és szokatlan helyszíneken zenélnek. Nina Kraviz és Kölsch az EIffel toronyból, Boris Brejcha és Deborah De Luca pedig egy francia kastély előtt pakolta a lemezeket.
Ehhez a mintához hasonlóan itthon is láthatunk egy jó kezdeményezést, ami különböző városokat mutat be elektronikus zenei aláfestéssel. Első helyszín a méltán híres (vagy hírös) Bács-Kiskun megye székhelye Kecskemét városa lett.
A videóban feltűnik a Tudomány és Technika háza is, ami egyébként zsinagógaként üzemelt a II. világháborúig. Ma már állandó kiállításoknak és fergeteges buliknak ad otthont. Pár évvel ezelőtt például minden szerdán goa bulit rendeztek itt. Betekintést nyerünk még a város főterére, ami azért is érdekes, mert itt megtalálható szinte minden felekezetnek a temploma. A performansz a zöld ablakú Cifrapalota tetején zajlik, ami korábban bérlakás és kaszinó szerepét is betöltötte.
drone-3
Kecskemét egy igazán különleges város, gondolhatunk itt a történelmére, kultúrájára, szép helyeire, a kiskörútra, a békás tóra és a csodaszép Rákóczi útra. De ami igazán különlegessé teszi a várost, azok a lakói. Azok az emberek, akik mindennap élettel töltik meg a várost. A piacra járó nyugdíjasok, a kis gyerekek, akik csilingelő kacajukkal csúszdáznak a „0” kilométerkőnél, a BMX-es kamaszok, és a bulizni járó fiatalok.
Ez a kellemes mix segít abban, hogy az is, aki még nem járt Kecskeméten át tudja érezni a város pulzálását, azt a finom nyugodtságot, ami kihat az egész városra. Mégis érezhető az a fiatalos lendület és jó kedv, ami leginkább jellemzi Kecskemétet. Ha csukott szemmel kellene végighallgatni ezt a mixet, akkor is mindenki a szeme elé tudná képzelni a várost, hiszen a DJ tökéletesen átadja a kecskeméti életérzést. Így egy kicsit mi is ott lehettünk, amíg hallgattuk és néztük a videót.

A videót elkészítő RAR Music Formation szeretne országosan jelen lenni, tervben van még idén két videó leforgatása.
Folyamatosan tárgyalnak különböző helyszínekkel, keresik a megfelelő együttműködő partnereket. Reméljük, hogy mihamarabb megnézhetjük és meghallgathatjuk a következő állomáson felvett zenei anyagot.
Tracklist: 
Genesis – Meeshoo
Butterflies (Original Mix) – Rowee
In Pursuit of Sunlight (Original Mix) – VieL
Arid (Dance Spirit Remix) – YokoO
Reïncar (Original Mix) – Daniel van der Zwaag
SMR03 A-side – GHIZ
Float On (Original Mix) – Lee Burridge, Lost Desert
Vdol Po Rechenke – Volen Sentir
Zima – Gorje Hewek, Izhevski
Waterfall (Original Mix) – Alexandra Pride
Horizons – Kevin Di Serna
Epilogue – Yotto feat CAPS


PolyBear @ Cifrapalota, Kecskemét – RAR#01 from RAR Music Formation on Vimeo.]]>