Idén ünnepli huszonharmadik évforudlóját ünnepli Szlovénia legendás klubja, az Ambasada Gavioli. Az Adriai tenger partján fekvő Izola városában, az olasz határtól mindössze pár kilométerre található műintézmény a techno számos embematikus alakját felvonultatta már a vendég fellépők között. Legutoljára Richie Hawtin játszott itt, tavaly Halloweenkor.
A klub több, mint egy éve üresen áll. Úgy tűnik azonban, hogy már nem sokáig! Mégha azóta sokan el is temették már a helyet. A klub alapos ráncfelvarráson fog átesni. Felújítják a tetőszerkezet és vizesblokkokat, légkondit szerelnek be, hogy megfeleljen a mai kor követelményeinek, de mégis megmaradjon az épület eredei szépsége. Feljavítják a fénytechnikát és az akusztika is jobban fog szólni. Öt alkalommal már biztosan nyitva lesz nagyobb volumenő partiknak, míg a felső szint egész évben üzemelni fog hisezn az Adria egyik frekventált részéről van szó, ahol rengeteg a turista. Az első vendégfelllépő neve már ismert, december 8-án az olasz Tale Of Us duó a szomszédból fog átruccanni.
Izola Budapesttől 574 kilóméterre található közúton, a táv autóval 6 óra alatt bőven teljesíthető. Ez saját tapasztalat, másoknak is ajánljuk, hogy nézzék meg mert tényleg a régió egyik, ha nem legjelentősebb klubjáról is szó!
ambasada gaviolli2]]>