Bombaként robbant a hír egy esemény formájában, hogy az egykori legendás Keceli Club Korona helyszínén újra megszólalnak a hangfalak és a Badgirls visszatér egy alkalomra e falak közé… Gyorsan utána jártunk a részleteknek… Bozóki Janit aka James Cole-t kérdeztük:

Idézzük fel a bezárás körülményeit, mikor hogyan történt meg mindez?
Az utolsó évünk 2012-ben volt a Koronában, ahol olyan neveket vonultattunk fel: mint Marco Carola, Sasha, a nyáron egy Cadenzás Fesztivál, Lee Burridge, Guy Gerber, Audiofly, majd a záró bulin Luigi Madonna… Az utolsó időszak folyamatos veszteséget termelt, így rá kellett jönnünk, hogy a piac megváltozott. Generációk vándoroltak ki külföldre, illetve költöztek el a régióból nagyvárosokba, vagy Budapestre. A nagy fesztiválok és a világpiaci árak miatt elszabadultak a nemzetközi fellépők árai is, amivel lehetetlen volt a lépést tartani, így bármennyire is fájt el kellett engedni Kecelt.
Hogy jött az újranyitás ötlete?
Mikor a 20.jubileumi djzés évfordulójára készülő dokufilmet forgattuk lementünk Kecelre is a Shabaam-val, ahol poénkodtunk, hogy „na egyszer mi lenne ha…” Aztán a nyáron a tulajdonossal dumálva komolyabban vette az ötletet és végül körvonalazódott a konstrukció is az utolsó pillanatokban egy karácsonyi bulira.
kecell2
Mi lett a helyszínnel időközben?
A korábbi előtérből egy „rendezvényhelyszín” lett kialakítva, ami Korona Rendezvényház néven funkcionál – elsősorban esküvőknek, szülinapoknak, céges rendezvényeknek stb ad helyet.
Ehhez lesz ezen kivételes alkalommal újra „aktiválva” a nagyterem és a galéria, illetve a Bár is…
Mi lesz a zenei koncepció, úgy értem mennyire lesz ez klasszik buli például?
Nem szeretnénk klasszikolni! Számomra, számunkra az e-zene mindig is a megújulásról szólt, nem a múltba révedésről, vagy a slágerekről. Persze a múlt nagyon is fontos része minden dj életének, és van, hogy az ember ebből táplálkozva beilleszt egy-egy régebbi darabot, ami simán ma is megállja a helyét, de megunnám, ha mindig ugyanazokat a régi himnuszokat kéne tolni…  Persze tudom, hogy az elmúlt években trend lett a klasszikolás, futószalagon jöttek a klasszik bulik, ahol a jól megszokott azóta rádiókban is agyon játszott klasszik slágerek szólnak, – amitől én/mi mindig is ódzkodtunk! Nem véletlen nem csináltunk az elmúlt 6 évben „Remember Kecel Klasszik” bulit, vagy bulikat, mert nem akartuk meglovagolni ezt a hullámot vagy beállni a sorba, meg nem is találtunk ehhez méltó körülményeket em… Mi mindig újat, aktuálisat szeretnénk felmutatni. A szegedi új rezidenciánkon, a kiadónkban, a megjelenéseinkben ezeket mind be is tudjuk teljesítni, így meghagytuk egy szép emlékként egészen mostanáig. De nyilván 6 év után ha lett egy ilyen lehetőségünk, nem hagyjuk ki!:)
kecel4
Mi alapján válogattátok össze a line upot?
Sokat nem kellett gondolkodnunk… Persze hogy jó lett volna egy Marco Carola meg hosszú lehetne a kívánságlistánk nekünk is, de ennek nem volt anyagi realitása. Olyan áron mozognak ezek a fellépők, ami elérhetetlen klubszinten, jó ár/érték arányú fellépőt ráadásul karácsonykor meg nem is találtunk… Főleg mikor azon agyaltunk techno vagy house meg milyen hangzást jelenítsünk meg, így egyértelmű lett hogy magyar line upban gondolkodunk.
A hazai kollégák közül nyilván jó lett volna még több Kecel különböző korszakaihoz kötődő fellépőt meghívni, de a hármunk alap triója mellett azért az aktuális zenei világunkra is igyekeztünk gondolni… Mivel a Mato&Spirit páros tulajdonképpen Kecelen velünk nőtt fel, itt bontogatták a szárnyaikat és lettek talán az ország legnépszerűbb techno előadói, így őket mindenképp el szerettük volna hívni! A barátságuk, a hozzáállásuk, alázatuk is példaértékű – így egyértelműen ők azok, akik a jövőt jelenítik meg miközben kapcsolódnak a múlthoz is.. Jómagam nyilván house-t tolok majd Collective Machine barátommal kiegészülve, Pat Duff és Shabaam pedig majd átvezetik mindezt a techno világába is. Reggel pedig mivel anno rengetegen jöttek át pl Romániából egy-egy bulinkra így Kool Robi is egyértelmű választás volt, hogy aki a Sasha, Digesz, Gerber vonalat csipázta egykor, benne megtalálja majd ezt a világot is. Így lesz tulajdonképpen kerek az esténk.
A bárban pedig egy hagyományt szerettünk volna feleleveníteni, a régió tehetséges ifjabb titánjainak lehetőséget biztosítani. Joshic (aki Shabaamhoz hasonlóan keceli) és Áky a South Session formájában jóval több mint egy évtizede viszik a zászlót, ráadásul a kiskőrösi Badgirls&Friends bulik házigazdái is – így kihagyhatatlanok voltak a line upból. Mellettük a Dunaföldvár-Dunaújváros régióban alkotó Deep Colors és Derek Ati-ra esett a választásunk, akik közül az előző a technoban, utóbbi a komolyabb vinyles hangzásban személyes kedvencünk. A csongrádi The DMX a hajtósabb ütemeket, míg az aradi illetőségű Kidu cimboránk a finomabb ínyencségeket prezentálja majd ezen a sokszínű „étlapon”.
Végül jegyár, bejutás, egyéb infok?
Minden az esemény leírásában. Várunk mindenkit szertettel! Nem emlékszem mikor voltunk ennyire izgatottak egy buli hallatán, kíváncsian várjuk mi is milyen lesz az egykori legendás falak közt zenélni!
Esemény: https://www.facebook.com/events/327721428056796/
kecel5]]>