Évről-évre nő az illegálpartyk népszerűsége a Sky News beszámolója szerint. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint az Egyesült KIrályságban a tavalyi évben összesen 682 illegál bulit szerveztek, ez pedig  9 százalékkal haladja meg az előző évről ismert adatokat. 2016-ban pedig pedig még csak 628 hasonló alkalmat számoltak össze. És ezek csak azoknak az eseményeknek a száma, amiről a hatóságok is tudomást szereztek.
A megváltozott bulizási szokások egyrészt az Angliában is egyre nagyobb mértékben tpasztalható klubbezárásokra vezethető vissza. Így egyre kevesebb helyen buizhatnak a szórakozni vágyók. Akiknek a száma viszint nem csökken, így az erősen túlszabályozott környezetben az egyetlen megoldást az illegálpartyk jelentik. Az egyre növekvő népszerűség egyre több problémát vonz maga után és a rendőrség sem veszi le figyelő szemeit ezekről az eseményekről. Gyakoriak az erőszakos események és a feletőtlen szórakozásból eredendő egészségügyi problmák. A kékeket ugyanakkor egyre több kritika éri, hiszen például a walesi Brechfa nevű település közelében nem sikerült véget vetniük az egyik hasonló rendezvénynek. Ott nagyjából ezren bulizhattak, a fiatalok másnapra pedig nem hagytak maguk mögött mást, csak fekáliát és óriási mocskot. Ilyen volt:

Éppen ez jelenti az egyik legnagyobb problémát. Takarítani ugyanis senki nem szeret. Rengeteg a szemét. Pedig ha egy kicsit is odafigyelnének a környezetükre, akkor talán a hatóságok is elnézőbbek lennének. Mondjuk ahogyan az angol turisták viselkednek nálunk, ezen nincs mit csodálkozni. Ebből  szempontból Magyarországon még igen kedvező a helyzet, bár az is igaz, hogy a hazai illegálbulik általában maximum pár száz fő részvételével zajlanak.  Itt pedig egy videó a hírhedt walesi illegálbuliról  miután akcióba lépett a rendőrség:
]]>