A SLAM megmutatja a másik arcát /// Lewis Fautzi mixelte az új Unknown Landscapes-t /// Veronica Vasicka és Regis munkájának gyümölcse elképesztő /// Kwartz zenéje is szerepel a Polegroup mixlemezén /// Megjelent Alex Dolby kiadóján a 2013-2018 Reworks /// Man + Machine első kislemezén dolgozik /// Sikztah Magyarország legnépszerűbb techno dj-je
A Slam duo pár hete jelentette be legújabb albumát, mely az “Anthenæum 101” nevet kapta. A srácok facebook oldaláról tudjuk, hogy katartikus élmény volt számukra az alkotómunka, mert most egy teljesen más oldalukat mutatják meg. A tőlük megszokottal ellentétben, ez egy zenehallgatós album, a kísérleti elektronika, ambient és dub jegyében. Az “Anthenæum 101” november 30-án kerül a boltokba a Soma Records gondozásában. Bónusz warm up gyanánt, pedig a Rise Fm-nek készített mixüket ajánljuk.

Péntektől (november 16.) elérhető limitált kiadásban az Unknown Landscapes Vol.06, melynek hanganyagát Lewis Fautzi válogatta és mixelte. A korongon megtalálható Lewis „Deception Transmission” című zenéje is. Warmup-nak pedig mi mást ajánlhatnánk, mint ezt a nagyszerű Pole Group kiadványt.

Regis remixe is helyet kapott Veronica Vasicka In Silhouette névre keresztelt EP-jén. A korong érdekessége, hogy az ominózus zene a „From here” 2004-ben látta meg a napvilágot a hölgy Minimal Wave cimkéjének alapítása előtt, valamint hogy a Downwards atya újraértelmezése mellett, a neves producer, zeneszerző, hangmérnök (aki többek között együtt dolgozott a Nitzer Ebb és a Depeche Mode zenekarokkal) Paul Kendall valamint Robert Hampson aka Chasm is szállított egy-egy ínyenceknek való remix darabot. A mesterműből itt kaphattok egy kis ízelítőt. Ha pedig Regis-szel melegítenétek, akkor a The Bass Valley-nek készült 2017-es mixét ajánljuk.

Kwartz legújabb track-je az „Induced Paralysis” is felkerült a Pole Group legújabb mixlemezére, melyet Lewis Fautzi mixelt, és fentebb meg is tudtok hallgatni. A Casette Club Madrid-ban készült felvételét, pedig meleg szívvel ajánljuk a nagy csarnokbuli előtt.

Szeptember végén jelent meg az Alex Dolby nevéhez szorosan fűződő Affekt Recordings rework kiadványa, mely az elmúlt 5 év legkomolyabb Affekt-es trackjeinek átdolgozásait hordozza. A 2013-2018 Reworks nevet viselő remixalbumon Alex két zenéhez nyúlt hozzá, mégpedig a D-Leria „Chronic”, valamint az Uncode-al közös zene a „Signal Pass” kapott új köntöst. A Frosione Italy-t pedig a tökéletes választásnak gondoljuk a nagybetűs techno buli előtt.

Sikztah népszerűsége felfelé ívelő pályán mozog már jóideje, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a több ezer főt számláló TKWT facebook csoportjának „Ki a kedvenc magyar techno lemezlovasotok?” szavazása, ahol a közönségszavazatok jelentős többségét tudhatta magáénak. Magyarország legnépszerűbb techno dj-je legutóbb a Keleti-régió fővárosában Nyíregyházán hengerelte le a közönséget a Deep Night Sounds rendezvényén, ami azért is fontos momentum, mert az ország ezen térségében ritka a techno esemény, pláne az ilyen volumenű. A streetfashion érzékenységéről is ismert Sikztah külföldi fellépésekben sem szenved hiányt, egyre több ajtó nyílik meg előtte, mint például Ministry of Sound, Egg, Fire, vagy Loco Dice szervezésében a Used & Abused. A Depthon által alapított Blackrod label és ügynökség egyik tulajdonosa december 8-án határozott, energikus, sötét tónusú, megalkuvást nem tűrő, nagybetűs vegytiszta techno szettel robbantja fel a Black Arénát. Addig is a Warm up to DUMDUM 2017 mixét ajánljuk, mely a Technokunst-on lett rögzítve a Corvin Club-ban.

Man + Machine az Anima Sound System ’68 című számához készített remixével, valamint SanFranciscoBeat „Night Shift” trackjében való közreműködéssel lépett be igazán az e-zenei köztudatba, mint DJ és producer. Dani ebben az évben már jelen volt a lemezjátszók mögött szinte minden jelentős eseményen, fesztiválon, ahol már a készülő debütáló kislemezének anyagait – például a Sideways és a Silent Planet című dalokat – is tesztelte a tánctérre. A Bónuszra hangolódáshoz pedig a legutóbbi felvételét ajánljuk.

facebook esemény: https://www.facebook.com/events/209674506457075/
infók/jegyek: http://www.bonuszfesztival.hu
Image and video hosting by TinyPic]]>