Megkezdődött az év utolsó hónapja. Az Akvárium Klub pedig rég nem látott dömpinget kínál, már ami az elektronikus zenei felhozatalt illeti. Összesen 14 eseményt rendeznek az Erzsébet téri intézmény falai között, ami számunkra is érdekes lehet. A legtöbb bulival már találkozhattunk a Facebookon, de talán tudunk újat is mutatni.

A sort Popof nyitotta szombaton. Mivel ez a buli már lement, ezért felesleges is tovább szaporítani a szót, de mégis csak így teljes a decemberi összkép. Ezután egy nagyobb szünet következik. Persze az Akvárium addig sem fog pihenni, hiszen jobbnál-jobb hazai és külföldi együttesek koncerteznek, de most maradjunk csak meg az elektronikus zenénél.
December 15-én rögtön három kiemelkedő rendezvényt is ajánlhatunk. Az pedig már előre borítékolható, hogy a nagyterem kétszeresen is sold out lesz ezen az este. A koncert idősávjában (vagyis 20 és 23 óra között) az izraeli EDM-sztár, Borgore lép a színpadra. Ezt az eseményt majd egy afterparty is követi a KisHall-ban. A nagyteremre ugyanis még szükség lesz az éjszaka folyamán, hiszen a tört ütemeké lesz a főszerep. A Bladerunnaz pedig igazi szupersztárt hoz el. A Chase & Status egyenesen Londonból érkezik, Jól ismerhetjük őket, hiszen rendszeres fesztiválfellépők kishazánkban. Könnyen fogyasztható, ámde mégis kellően zúzós szerzeményeikkel már-már popzenei magaslatokba törtek, készítettek remixet Jay Z-nek és a Prodigynek és Rihanna egyik zenéjébe is besegítettek. Nem hiába rajong értük Pharrell és Snoop Dogg is.  A VOLT Lokál is minden bizonnyal meg fog telni erre az alkakomra, hiszen a Metha által igazgatott Be Massive tizenötödik születésnapi buliján a magyar technozene utazó nagykövete, a világ legjobb klubjaiban hétről-hétre megforduló Jay Lumen lesz a vendég.
Advent harmadik hétvéjén pedig rögtön négy bulit is ajánlhatunk. A sort egy régi ismerős, Jan Blomqvist nyitja. A berliniek sztárja ismét zenekarral fog érkezni, hogy legújabb albumát bemutassa a hazai közönségnek. A Disconnected Tour budapesti állomására tegnap fogytak el a jegyek, így ez a buli már biztosan telt házas lesz. Ami egyébként 1300 főt jelent egészen pontosan a nagyteremben. A warm upról a Secret Factory fog gondoskodni. A KisHall péntek este pedig a drum and bass-é, az Eatbrain Night keretein belül Agrerssor, Bunx, Rido, Jade és Mindscape fogja pakolni a lemezeket.  Másnap újfent az elektronikus zene kedvelőié lesz a terep, hiszen a nagyteremben két olyan techno DJ-t hallhatunk Mateo & Spirit felvezetése után, akik alig néhány éve robbantak be a köztudatba, de mára a legnagyobb fesztiválokon találkozhatunk a nevükkel. ANNA és Enrico Sangiuliano fellépésére rohamosan fogynak a jegyek, biztosítsd be magadat a Black Mamba bulijára mihamarabb, ha nem akarsz róla lemaradni! A KisHall-ban Izrael house-nagykövete, Guy Mantzur áll pult mögé a Prime FM szervezésében.
Néhány nap pihi következik, hogy aztán megkezdődjön az évvégi hajrá. Immáron hagyománnyá vált, hogy év utolsó napjai nem kevésbé lesznek megpörgetve, mint a harmincegyedike. Mielőtt ránk köszön az újév még vár ránk 2-2 techno és drum and bass buli is. Haladjunk időrendi sorrendben, ezért kezdjük az uitóbbival. Decembr 28-án a Bladerunnaz ismét Angliából hozza az erősítést, A. M. C. és az Universal Project személyében. Másnap pedig a Borgore-t is hosztoló Starlight Entertainment-tel karöltve a szintén angol Culture Shock, valamint az osztrák Dossa & Locuzzed duója szolgáltatják a tört ütemeket Statik-ék buliján.
Techno vonalon két igazi nagyágyúval zárul az év. December 28-án a Plastic szervezésében Dubfire főszereplésével kezdődik a sor a, a fel-, illetve levezetésről Gabor Kraft és Sanfranciscobeat gondoskodik. Másnap pedig a Kollektiv Turmstrasse duója fogja minden valószínűség szerint színültig megtölteni az Akvárium legnagyobb termét a Black Mamba buliján. A hazai supportról aznap este Secret Factory és Pöli gondoskodik.
Ahogyan azt látjuk, közönségkevencek egész sora fog érkezni decemberben az Akváriumba. A programra nem lehet panasz, csak bírjuk szusszal! Azt hiszem az idei évben semmi okunk nem lehetett a panaszra, legalábbis ami a technot illeti. Mindenki megkaphatta a magáét, legyen szó régről bejáratott nevekről, vagy éppen felfutóban lévő külföldi tehetségekről. Bízunk benne, hogy a 2019-es esztendő is bővelkedni fog az eseményekben, mint az Akvárium Klubban, mint pedig máshol. BUÉK!
akva_ezene]]>