Magyarország évről-évre jól teljesít a nemzetközi fesztiválszakma legnagyobb versenyén. A minden év januárjában a holland Groningen-ben megtartott gálán már rengeteg első helyet bezsebeltek a fesztiváljaink. A Sziget Fesztivál több díjat is nyert, ahogyan a VOLT Fesztivál, a B My Lake vagy a Balaton Sound is végzett már az élen. Idén is kihirdették az egyes kategóriákban indulók névsorát és szerencsére több magyar érdekeltségű fesztivál nevével is találkozhatunk.

Brand aktivitás: Sziget Festival & Telekom
A legjobb nagy fesztivál: Sziget Festival
A Sziget Fesztivál idén két kategóriában is szerepel. Kétségtelenül Európa top 5 fesztiváljának egyike. Nézőszámban, line up tekintetében és költségvetésben is a legmagasabb ligában játszik. A Sziget több kategóriában is nyert már az elmúlét években, idén sem lenne meglepő, ha elhoznák az egyik díjat. A Telekom egyébként 2015 óta támogatja a fesztivált. Igen aktív a jelenlétük, Szponzorációs tevékenységük során minden alkalommal igyekeznek felhasználni az anyagi és technikai támogatás mellett egyéb eszközöket is (mozgáskorlátozottaknak épült speciális lelátó, kerékpármegőrzők felállítása, internetcafék, napelemes mobiltöltő-szolgáltatás)
“Take a Stand” -díj: Bánkitó
Ez magának a díjat kezdeményező mozgalomnak is a neve. Olyan fesztiváloknak adják, akik aktív társadalmi, politikai állásfoglalást tesznek, aktívan dolgoznak társadalmi ügyekért, valamilyen fontos társadalmi célt promotálnak, mint például szolidarítás, együttműködés, környezettudatosság). A Bánkitó pedig ebben nagyon erős, hiszen minden évben egy olyan fontos társadalmi probléma fogja össze a fesztivál összes programját, ami mellett nem lehet elmenni. 2017-ben ez volt a korrupció, és azok a dolgok, amik azt lehetővé teszik.Tavaly pedig a fesztivál a látogatókkal együtt urgott 10 évet és visszament a jövőbe. A Bánkitó jövőképfestés és térképrajzolás is volt egyben, ahol a fesztivál közössége együtt festette meg az ideális jövőt.
A legjobb kis fesztivál: LB27 Reggae Camp
Idén rendezték meg tizennyolcadik alkalommal. A több, mint harminc éve aktív Ladánybene 27 fesztiválja több helyszínt is végigjárt már, legutóbb a ceglédi strandon táborozhattak le a reggae zene, a jamaicai életérzés rajongói. A helyszínnek köszönhetően a fesztiválozás mellett a CAMP egy öt napos nyaralás is egyben. A chill-out hangulat, a lazulás és béke garantált!  2010 után másodszor kerültek fel a jelöltek listájára.
A díjátadóra január 16-án fog sor kerülni. A gálaeseményre egyébként akár mi is vehetünk jegyet EZEN a linken. Bővebb infót és a jelöltek teljes listáját pedig ITT találjátok. ]]>