A Superitalo-sorozat ’83-as különkiadása. Sőt, Superitalo di natale ’83 különkiadás, mert hogy ez egyben az idei karácsonyi italo disco buli. A lényeg, hogy ezen az estén visszaugrunk 35 évet, és kizárólag 1983-as számok szólnak. Ez volt az italo disco csúcséve, a műfaj korai kreatív tetőpontja, lesz miből válogatni, és bár csak egy évet fedünk le, a zenei változatosság is garantált. Na meg az örömittas tánc. Balla balla!

DJ-k:
Gordon (Küss Mich)
d’Endre + Hifi Nyuszi (Super Italo Hungary)
Esemény: https://www.facebook.com/events/716630515386428/
Ráhangolódáskémnt hallgassunk is meg öt zenét! Ha csak ez az egy italo szám készült volna 1983-ban, már akkor is tökéletes év lett volna. Szerencsére sok-sok kiemelkedő szám született, de ez tényleg soha nem öregedő, lúdbőröztető mestermű.

’83-ban jött ki a Blue Monday, ami nyúlt az italóból, és vica versa. Ez talán a legjobb Blue Monday/New Order utánérzés, német szintipoppal keverve, a zongorás rész meg már tiszta house!

A bulin Bobby Orlandót, az idén 60 éves hi-nrg császárt is ünnepeljük néhány számmal. Például ezzel a ’83-as remeklésével, ami meg a női dj-ket ünnepli egy valódi dj-lány főszerepeltetésével (még a dalszöveget is ő írhatta).

Hipnotikus zene hipnotikus vizuállal, ez a ’83-as alap italo nem ereszt!

Végül, de nem utolsósorban: Ez az igazi aranyélet!
]]>