Egyik fõ célkitûzésünk továbbra is a hazai elektronikus zenei szcénában uralkodó Budapest.központúság megtörése azzal, hogy bemutatunk minden olyan vidéki produkciót és eseményt, akik színt visznek a helyi – néha egészen apró, néha egész jelentõs – szubkultúrába.

A szervezõbrigádok átlagéletkorához képest igen régóta, egészen pontosan 2005 óta tevékenykedtek. Hogyan indult a történet? Kik alkotják a csapatot? Hogy ismertétek meg egymást?

A történet úgy kezdődött, hogy volt néhány jó barát akik éppen akkor kezdtek el komolyabban zenélni és lehetőségek híján csapatba rendeződve elkezdtek bulikat szervezni. A brand akkor még Voice Of Land néven futott amit később teljes arculat váltás követett és így született meg az NWCC. A jelenlegi csapatot hárman alkotjuk – név szerint Carry N (Kerekes Norbert) – Fundaciôn (Balogh Roland) – TheSokolRadio (Alencsik Tamás) – és mindhárman a közös barátainkon keresztül ismertük meg egymást.

Milyen zenei irányvonalat képviseltek? Melyik elõadók a kedvenceitek?

Az elektronikus zenei gyűjtőnéven belül a house irányvonalat képviseljük, annak többféle alkategóriáját is érintve.  Több előadó is a kedvenceink között van, ezért inkább brand szinten szeretnénk kiemelni őket szigorúan a teljesség igénye nélkül: Sol Selectas, Innervisions, Keinemusik.

logo

Minek a rövidítése az NWCC?

NewWaveClubCulture – újhullámos klub kultúra, ami egyben a missziónk is.

Miskolciak vagytok, ami Magyarország egyik legnagyobb városa, hazánk elektronikus zenei térképén mégsincs igazán központi helyen. A legtöbb vidéki bázisra jellemzõ, hogy egyre kevesebb a potenciális partyarc. Nálatok mi a helyzet?

A gazdasági válság után nagyon nehéz volt a helyzet (itt is) mivel a legtöbb fiatal külföldön vagy a fővárosban folytatta az életét, ami kihatással volt az akkori zenei közösségre. Az elmúlt években azt tapasztaljuk, hogy már aktívan jelen van az új generáció és még a régi arcoktól is kapunk alkalomadtán egy-egy széles mosolyt. Tapasztalatunk alapján a minőségi produkciónak továbbra is rendkívűl nagy értéke van Miskolcon és a régióban.

Egyik védjegyetek, hogy különleges helyszíneken szerveztek bulikat. Megemlítenétek néhányat? Mennyire könnyû ezeket elintézni? 

A különleges helyszínek mellett törekszünk arra is, hogy a legtöbb rendezvényünk nappal kerüljön megrendezésre ami tovább fokozza a bulik egyediségét. Programjaink között megemlítenénk a hajós bulikat a tokaji Tiszán, a tóparti bulikat a környékbeli bányatavakon, az erdősbulikat a Bükk lábánál, valamint az Avas Kilátóban létrejött rezidenciánkat, ami egy 72 méter magas tévétorony ahonnan Miskolc felé több mint 180 fokos panoráma nyílik. A helyszínek leszervezése sosem könnyű feladat, a legtöbb esetben kikerekedett szemű partnerekkel ülünk szemben. De szerencsére a legtöbb esetben sikerül megtalálnunk a közös nevezőt.

Ha korlátlan erõforrásokkal rendelkeznétek, akkor milyen szabadtéri bulit szerveznétek idén nyáron?

Mindenképpen nappali rendezvénysorozat lenne, kezdve egy kastélykertben majd hajón folytatva és zárásképpen egy apró szigeten. Lehetőleg kisebb vagy közepes létszámmal, viszont annál zeneértőbb közönséggel, technikailag kompromisszummentesen.

Melyik volt az eddigi legemlékezetesebb bulitok, vagy mi volt az eddigi legemlékezetesebb sztori, ami történt?

Őszintén mondhatjuk, hogy az eddigi közös történetünk legjobb pillanatait a hajón éltük meg. Az első hajón amikor elindultunk vele, a nagyobb hajón amikor lecseréltük a kisebbet és a nyárzáró hajósbulinkon ami tavaly szeptemberben volt. Természetesen az összes bulink emlékezetes valamiért, de a “legeket” a Tiszának köszönhetjük.

Mik a tervek a jövõre nézve?

Bővíteni szeretnénk a nappali rendezvényeinket új helyszínekkel és a jelenlegieket is erősíteni akarjuk. Fejlesztjük a kilátós rezidenciánkat és építjük a közösségünket. Valamint ezek mellett elkezdünk nyitni a régión és az országon kívűlre is. És persze a sok-sok munka amelyek ezek mögött vannak!

A következő megmozdulás időpontja az Avasi Kilátóban február 16.
Esemény: https://www.facebook.com/events/308941439827830/