Az Alkotótábor a kedvenc fesztiválunk. 2004-ben rendezte meg először Isu, valamint a balatoni testvérpáros dj-kollektíva, Fiba & Wuki. Az alapkoncepció szerint az Alkotótábor azon hazai dj-k és live act-ek gyűjtőhelye, akik hitelesen képviselik az elektronikus zenét, a közönség részéről pedig azoknak szól, akik számára fontos a zenei tartalom. A fő zenei csapásirány a négynegyed, technotól ambientig sok minden belefér a menübe, üres, semmitmondó csarnoktechno azonban nem fog szólni sehol. Az első összetartásra a gyenesdiási Nagymezőn került sor, majd később Keszthely és a balatonkenesei Romantic Kemping területe biztosította a helyszínt. 2014 óta pedig Szántódpusztán rendezték meg az immáron három napossá duzzadt összejövetelt.

Idén azonban szokatlanul nagy volt a csend. Ilyenkor már rég elkezdődött a jegyek árusítása. Szerencsére nem kell tovább aggódni, lehullt a lepel! Az erősen leromlott állagú Szántódpuszát fel fogják újítani, így idén nyáron már semmilyen rendezvénynek nem tud otthont biztosítani.

Sajnos a Balaton partján már alig található olyan terület, ami számításba jöhet, így a szervezők másfelé kezdtek el keresgélni. Az új helyszín varázslatos és meseszép, 220 hektár nagyságú terület. Virágospuszta Bér falu mellett található, a nógrádi hegyek ölelésében. A civilizációtól kellően távolt, de Budapesttől mindössze 50 percnyi autóútra lévő birtokon végre kellő mennyiségű, különböző árkategóriájú szállás áll rendelkezésre, valamint a sátrazók részére hatalmas árnyékos és csendes terület. Az időpont is kitolódik: július 25-28. Igen, idén immáron négy napos lesz a fesztivál!

PS. Közben lecsekkoltuk a tömegközlekedést. Van olyan opció is, hogy 1 óra 54 perc alatt megközelíthető a helyszín Budapestről átszállás nélkül! Ilyet még Bánkitó sem tud 🙂 

Bővebvb infó: https://www.facebook.com/groups/alkototabor/permalink/10157033623184559/
alkoto
viragospuszta