Sven Väth 16 évesen járt először Ibizán. A pénze már akkor elfogyott, amikor a haverjával megérkeztek a szigetre. Három hónapig csövezett az erdőben, a klubokba pedig úgy tudott bejutni, hogy flyereket osztogatott. Ez 1980-ban történt. Tizenkilenc évvel később pedig már saját rendezvénysorozattal büszkélkedhetett a partyszigeten.

Az Amnesia 18 éven keresztül szolgált a Cocoon bulik helyszínéül Ibizán.  A DJ-szakma krémje vendégeskedik nála hétről-hétre. Tavaly átköltöztek a Pacha-ba, idén viszont úgy tűnik, hogy a húsz éves jubileum évben visszaköltöznek az eredeti helyszínre. Marco Carola „Music On” partysorozata pedig éppen ellentétes utat jár be. Tavaly még az Amnesia-ban voltak, idén viszont már a Pacha-ban rendezik meg a bulikat.

A tradicionálisan  hétfőnként megrendezésre kerülő Cocoon Ibiza idei szezonja május 27-én indul és szeptember 23-án ér véget. A hivatalos nyitó előtt két nappal – egyszeri alkalomként – az Ushuaïa-ban is lesz Cocoon-buli.

Jegyeket 40 euroért lehet megvásárolni elővételben EZEN a linken.  Hamarosan az idei fellépők személyéről is lehull a lepell.