Dél-Amerikában turnézott múlt héten Marika Rossa. Járt Mexikóban, Argentínában és Kolumbiában is. A buli mindenhol jól sikerült, de az utóbbi helyszínről mégis keserű szájízzel távozott.

Történt ugyanis, hogy a bogotai reptéri ellenőrzésen tétles vizsgálatra állították félre. Ez annyit jelent, hogy a rendőrség kábítószerellenes csoportja mindenét átnézte és röntgensugarakkal is átvilágították illegális anyagok után kutatva. Még a matricáit is elszedték és átvilágították. Ezzel még nem is lett volna különösebb  problémája, az viszont már jobban aggasztotta, hogy senki nem beszélt angolul és sehonnan nem kapott felvilágosítást arra vonatkozóan, hogy mi történik és hova viszik. Az volt a szerencséje, hogy rajta kívül mást is ellenőriztek, aki történetesen Angliában  élt korábban, úgyhogy onnantól kezdve legalább a nyelvi akadályokat sikerült elhárítani. Sikerült egy rendőrnőt keríteni, aki végül átnézte őt, majd elkísérte a beszállási kapuhoz. Itt egy újabb vizgsálaton kellett átesnie, amit igen nevetségesnek tartott azok után, hogy egyszer már átnézték mindenhol.

A kellemetlenségek itt azonban még mindig nem értek véget. Mexikóba ugyanis felnyitott állapotban érkezett meg a bőröndje. Az összes személyes tárgyát áttúrták. Mondjuk még mindig jobban járt, mint ahogyan az felénk szokás, hiszen végül nem tűnt el semmije.