Bombaerős az év eleji elektronikus zenei kínálat a fővárosi piacon. Egyik legfőbb bástyája az Akvárium Klub, ahol szinte minden hétre jut valami csemege. Feltörekvő tehetségek, több évtizede a pályán lévő legendák, valamint aktuális közönségkedvencek egyaránt a lemezjátszó mögé lépnek. A szervezők törekednek arra, hogy a techno legszélesebb spektrumát tárják a közönség elé. A külföldi művészek mellett ugyanilyen fontos szerepet tölt be a hazai DJ-k szerepeltetése. Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy ez lesz a második olyan buli idén, ahol színmagyar lesz a fellépőgárda. Hét olyan DJ áll a lemezjátszók mögé, akik szerves részét képezik a hazai technoszcénának.  Fussuk át gyorsan a velük kapcsolatos legfrisebb történéseket!

SanFranciscoBeat amellett, hogy közel 20 éve meghatározó arc a hazai techno színtéren, több olyan projekt is köthető a nevéhez, amely jelentősen hozzájárult a klubkultúra és az elektronikus zene szélesebb körben való megismertetéséhez. Ilyen volt a Night Shift Documentary is, amely gyakorlatilag alapművé vált azok számára, akik mélyebben foglalkoznak a könnyűzene ezen területével. Mindemellett számos egyéb projekt került ki a kezei alól, amelyek közül a legutóbbi a nevéhez fűződő dokumentumfilm által inspirált új dal, ami nem meglepő módon a Night Shift címet kapta. A zene érdekessége, hogy a szöveg a Night Shift Documentary elején hallható prológus angol fordítása, amelyet a mai buliban szintén fellépő Man + Machine írt, illetve biztosította hozzá a vokált. Mindez pedig most egy újabb, rögtön kettős fordulatot vesz, hiszen a Night Shift-hez elkészült egy videoklip is, ami egyben SanFranciscoBeat live produkciójának, vagyis ARKOW-nak a debütálása is, lévén a dal remixként jelent meg elsőként.

Az este folyamán két DJ-páros is színpadra lép. Mateo & Spirit fáradhatatlanul járja az országot. Ma este rögtön két helyen is fellépnek, hiszen az akváriumos szettjük után egyből indulnak tovább Szkesfehérvárra. Az elkövetkezendő hetekben az ország számos pontján találkozhatunk velük, Balatonfüred, Szeged, Pécs, Kecskemét, Eger és Baja városát is útba ejtik az elkövetkezendő egy hónapban. A feszes naptár mellett a zeneírásra is jut idejük. Mateo!-nak múlt héten jelent meg National Training című zenéje a Dark Face Recordings gondozásában.

Az est másik DJ-párosa elnyűhetetlenül szállítja a friss megjelenéseket. Dimensionless néven februárban jelent meg Steam Shape legújabb EP-je a Metaphase cimkéje alatt, ebben a hónapban pedig egy remixet adtak ki. Folyamatosan építik külföldi rajongói bázisukat is, bizonyíték erre az egyre több hatráron túli fellépés, valamint az, hogy Facebook oldalukon – amit már több, mint 50 ezren követnek – több az angol szó, mint a magyar.

Shabaam nevével is gyakran találkozthatunk. Nemrégiben indította el kiadóját. A Rawflex Music harmadik EP-je éppen ma jelent meg. Az általa igazgatott Dice Events & Agency háza táján is zajlanak az események, hamarosan turnéra indulnak és már készül az új weboldal. Badgirls & Friends néven futó sorozatának tavaszi szezonja áprilisban fog zárni Kiskőrösön, ősztől pedig egy teljesen új fejezet fog nyílni a sorozat életében.

2017-ben indult Man + Machine zenei pályafutása, mára pedig a legjelentősebb hazai rendezvények állandó szereplőjekánt köszönhetjük. Oroszlánrészt vállalt a már fentebb említett Night Shift elkészültében, több saját zenéjét is hallhatja már a közönség különböző előadóktól, amelyek hamarosan kiadásra is fognak kerülni. Ágoston Danival egyébként készítettünk egy hosszabb interjút, melyet a napokban fogunk publikálni.

Dióhéjban ennyi. Ők heten az ékes példája annak, hogy nem csak a külföldi előadókra érdemes odafigyelni. Állandóan valami újdopnságot törik a fejüket, a kitartó nunkának pedig mindig megvan a gyümölcse.

Az elővételes jegyek ára 2500 Ft, míg a helyszínen 3000 Ft-ba fognak kerülni.
online ticket: www.deadcode.hu/ticket
Esemény: https://www.facebook.com/events/2177269205869494