Folytatódik a buli a Duna és a természet ölelésében, újabb előadókkal bővül a fesztivál zenekínálata és idén két meglepetéssel is készül a Flipside szervező brigádja. Az egyiket rögvest el is áruljuk: Idén újabb vizekre evez a fesztivál az irányzatokat tekintve és az egyik napot csak a psytrance stílus négynegyedes ritmusai kísérik majd végig.

A Dunai Nyári Tábor egy Fajsz közelében tartott kis elektronikus zenei fesztivál, amely már harmadszorra pezsdíti fel a környéket. A pszichedelikus mulatság idén is az Alföldet a Dunántúllal összekötő Szent László híd közvetlen szomszédságában kerül megszervezésre, amelyet zöldellő természet vesz körbe.

A Zarándok Szoborcsoport őrt álló fafaragásai, mint ősi rituális ereklyék erősítik a helyszín hétköznapokból kiragadó atmoszféráját. Táborozás a szabadban, a Duna áramlatai mellett, csicsergő madarakkal, a friss levegőn, ahol napközben és éjszaka a house és a psytrance előadói töltik meg vibrálással a tájat. A június 7-től 9-ig tartó felüdülés két tematikussal nappal várja a fesztiválozókat.

Június 7-én, a pénteki kezdő napon a house és a techno különböző skálái kapnak majd nagy hangsúlyt. A tempós technora sok energia szabadul majd fel, így dinamikus nap várható. A lábak egész estés fáradhatatlan lépegetéséért olyan magyarországi house-szcénabeli lemezlovasok felelnek majd, mint Jaffa Surfa vagy Meister Daniel. A vérpezsdítő technonak a house dobgépeinek és basszusainak szilárd dallamai ágyaznak meg és szaggatják szét a táncteret.

Idén tovább bővül a fesztivál elektronikus zenei irányzatának palettája, amely egy külön tematikus napot szán a psy- és goatrance agycsavaró és utaztató témáinak. A furcsa, de sokak számára ismerős pszichedelikus kiruccanást többek között Humanoise és Kezo fogják levezényelni. Jellemzően négynegyedes ütemek repítenek majd el bennünket a különleges hangzású, sokszor törzsi vagy éppen űrutazásra emlékeztető témákon keresztül egy teljesen más zenei világba.

Kempingezésre a híd alatt és annak környékén lesz lehetőség, amely hozzájárul a természetben való kikapcsolódás élményéhez. Ehhez szolgáltatja a Dunai Nyári Tábor a zenét, a helyszínt, a vizes blokkokat (WC-ék, illetve zuhanyzófülkék), tűzrakó helyeket, ahol lehetőség van igény szerinti sütögetésre. A szobrok gyűrűjében a tánctér mellett egy büfé és street food is várja majd a megfáradt és éhes fesztiválozókat.

A fesztivál Facebook-eseménye ITT található meg.