A SonneMondSterne fesztivál 23. alkalommal kerül megrendezésre idén. Sok jó hírrel azonban nem tudunk szolgálni. Könnyen meglehet, hogy az idei lesz az utolsó kiadás – legalábbis Saalburg-ban. A területet bérbe adó mezőgazdasági vállalat szerint ugyanis a helyszín nem áll készen arra, hogy a következő évben is fogadni tudja a fesztiválozókat. Elsősorban a camping és környékéről van szó. A szervezőknek évek óta problémát jelent a terület szennyeződése. Bar ők csak bérlők, feltehetően a tulajdonos sem nézi jó szemmel a fennálló problémát.

Az SMS sajtósa, Uwe Oertel úgy nyilatkozott, hogy hamarosan leülnek tárgyalni a tulajdonossal a jövőt illetően. Saalburg városi tanácsa egyébként pozitívan áll a rendezvényhez és támogatásáról biztosította a szervezőket.

Az idei fellépők között találjuk többek között Calvin Harris, DJ Snake, Armin Van Buuren, Fisher, Lexer, Sven Väth, Nina Kraviz, Sam Paganini, Charlotte de Witte és Paula Temple nevét is.

Frissítés: Sikerrel zajlott a szervezők, bérbeadók és városvezetők közötti egyeztetés. SMS lesz jövőre is, megújult formában, Saalburg városában!