Nina Kraviz uralta 2018-ban a fesztiválpiacot, nála több alkalommal senki nem zenélt fesztiválokon! A Festicket nevű oldal beszámolója szerint az orosz djane összesen 35 fesztiválon lépett fel tavaly, ezzel pedig toronymagasan vezeti a listát! A második helyezett személyén sem kell sokat csodálkozni. Amelie Lens 27 fesztiválfellépéssel a háta mögött követi őt. A belgák kedvence tényleg a semmiből lőtte ki magát az élmezőnybe. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy 2017-ben mindössze csak 4 fesztiválon  kapott lehetőséget, köztük a B My Lake-en is.

A harmadik helyre Armin Van Buuren került. A trance-legenda 26 fesztivál színpadán járt tavaly, őt pedig egy újabb belga hölgy követi. Charlotte de Witte 24 fellépést abszolvált.

Na és mi a helyzet a legnépszerűbb együttesekkel? A Killers 18, a The Arctic Monkeys pedig 16 fellépéssel büszkélkedhet. Ez a szám pedig jóval elmarad a lemezlovasok által produkált fellépésektől. Persze amíg egy DJ-nek ma már elég egy pendrive, addig egy zenekari fellépés sokkal nagyobb előkészületet igényel.

Forrás: [DJmag]