A fesztivál line up már most bővelkedik a techno egyre szélesebb körének képviselőivel!

SONUS Fesztivál
2019. augusztus 18-22.
Zrce/Pag sziget,Horvátország

A SONUS elég közel áll a szívünkhöz, több alkalommal látogatott már el csapatunk néhány tagja az eseményre.
Ennek egyik oka, hogy itt van a szomszédos Horvátországban, ahová nyaralni is szívesen jár a magyar ember, hát még ha ezzel egy időben egy magas színvonalú, elektronikus zenei fesztivált rendeznek meg Budapestről alig pár órányi autóútra. Mind régi motorosok vagyunk, régóta partizunk és sokszor igényünk van már a nyaralós programokra is a fesztiválok mellett. A SONUS pont erre ad nagyszerű lehetőséget. Este a világ legelismertebb előadóit hallgathatjuk meg, kis alvás után pedig egész nap a gyönyörű tengerparton hesszelünk. Még a szülők sem vághatják a fejünkhöz, hogy „mindig csak a buli…”, hiszen nyaralni megyünk! Arról nem tehetünk, hogy pont akkor rendeznek ott egy kihagyhatatlan fesztivált is.

Time Warp fanatikusokként nem is volt kérdés, hogy egyszer megnézzük a német szervezők által kézben tartott több napos, tengerparti kiadást is. Sok dologban hasonlít a két rendezvény egymásra, a profi szervezés, a csúcsminőségű technikai kivitelezés csak az alapfeltételek egyike. A line up-ban szintén nem nehéz párhuzamot vonni, számos olyan előadó vesz részt, aki a techno és house szcénát uralja, akik a legtöbbet tettek hozzá a zenei kultúra fejlődéséhez. Itt pedig évről évre be is bizonyítják számunkra, hogy miért tartanak ott, ahol.

Ami viszont szemmel látható különbség, hogy sokkal szélesebb körből válogatják a fellépőket. 5 napnyi programot kell összeállítani, ezért van rá mód, hogy a headlinerek mellett különböző közösségek, kiadók üdvöskéi is képviselhetik magukat az eseményen. Több feltörekvő tehetség kap lehetőséget és a szelekció jobban kiéleződik az éppen aktuális trendekre.

Idén egy újabb ok, amiért ezt a fesztivált választjuk, hogy egyre nagyobb szerepet kap a techno a SONUS életében. Míg pár évvel ezelőtt inkább nevezték house/tech-house eseménynek, ahol van techno is, ehhez képest most fordult a kocka. A line up első fázisára pillantva leszűrhetjük, hogy a techno ezúttal több irányból támad! Egyesek most debütálnak a Sonus-on, mint Ben Klock, Dax J, Kobosil, I Hate Models. A stílus további képviselői többek között Amelie Lens, Enrico Sangiuliano, Len Faki, Lugi Madonna, Pan-Pot, Rodhad, SHDW & Obscure Shape lesznek. Valamint a headlinerek, Chris Liebing, Sven Vath, Richie Hawtin és Joseph Capriati szinte már hagyomány, hogy mind szereplői a rendezvénynek.

Azért a house, tech-house kedvelői sem panaszkodhatnak, az élvonal mezőnyét erősíti Solomun, Tale Of Us, Jamie Jones, Marco Carola, Loco Dice, Seth Troxler. Továbbá biztosan számolhatunk egy Henrik Schwarz-live-al és Patrick Topping b2b Richy Ahmed produkcióval is.

A jó hír pedig az, hogy ez még csak a teljes lista első körös bejelentése! Kíváncsian várjuk a folytatást!


Ha úgy érzed, idén esetleg Te is megnézed magadnak a SONUS-t, akkor ne habozz, Pag szigete elég kicsi és rohamosan fogynak a szálláslehetőségek. Csakúgy, mint a jegyek is a rendezvényre! A négy lépcsős jegy értékesítés már az utolsó szakasznál tart, 199€ (+kezelési költség) az 5 napos bérlet. Napi jegyet online nem lehet venni, azok majd csak a helyszínen lesznek elérhetőek.
Jegyértékesítés: https://www.sonus-festival.com/tickets/

További információk:
Weboldal: https://www.sonus-festival.com

Facebook: https://www.facebook.com/sonusfestival/

Csatlakozz a hivatalos magyar csoporthoz, ahol fontos információk cserélnek gazdát, mindenki közvetlen és együtt hangolódunk a fesztiválra!
Sonus Festival Group Hungary : https://www.facebook.com/groups/221126198253997/