„Zeneileg azt vizsgáljuk, hogy az erős vagy inkább a gyenge jellemű emberek érzik úgy, hogy képesek uralni a dolgokat, amik a saját világukat formálják. „

Erősen indult az év az OCTAVE ONE testvéreknek új audiovizuális előadásuk debütálásával, most pedig egy friss megjelenéssel, a „Locus of Control”-al lendülnek bele a folytatásba. Az új sorozat számos olyan kiadatlan zeneszámot tartalmaz, amiket már korábban a Valencia Boiler Room-ban teszteltek közönség előtt is a srácok.

A ’Locus of Control’ egy olyan pszichológiai kifejezés, ami azokra utal, akik úgy vélik, uralkodni tudnak az életük felett.
„Zeneileg kutatjuk az emberek azon energiáját, amivel formálják saját világukat.” – közölték a zenész testvérek.

Az első oldal a „Lies In Truth”-al indul, melyben az eufórikus zongora találkozik a melodikus pillérrel, kiérződik a fokozatosan növekvő hangerő és a pozitívan felemelő alapvonal. Az intelligens szintetizátor építi és rétegezi a nagyon erős vezető tracket. Ezt követi az „Injection” (String free edit), melynek ereje az intenzív és pulzáló zajos bass –ben rejlik.

A lemez másik oldalán az „Injection” teljes verziója hallható. A mennydörgő basszusok olyan zenei utazásba repítenek, melyben érezzük, ahogyan az akkord hangokra szedve egyesével szólal meg. Ezt nevezik ’arpeggionak’, melynek érvényesülésével bontakozik ki fokozatosan a zene és kanyargó dallamokkal teljesedik ki a csúcsidőben.

Az EP Május 24-én jelenik meg a 430 West kiadónál.

Vinyl EP
Artist: Octave One
Title: Locus of Control Vol. 1
Side 1A: Lies In Truth
Side 1B: Injection (String Free edit)
Side 2: Injection