A huszadik születésnapját általában mindenki istenesen megünnepli. Ez egy klub esetében is így van. A Frankfurttól nem messze található Offenbach legendás szórakozóhelyének, a Robert Johnson-nak pedig bőven van oka az ünneplésre! Az intézmény hosszú évek óta stabil szereplője a DJ Mag klubvilágranglistájának és már könyv is jelent meg róla.

A klub bejárata

A DJ és a közönség intim közelségbe kerül egymással, mivel a klub mindössze 250 fő befogadására alkalmas. Ennek ellenére a világ legnépszerűbb lemezlovasai lépnek fel itt. Felesleges utánaszámolni, lehetetlenség lenne pluszosan kihozni egy bulit, a DJ-k viszont imádják a helyet és állítólag gyakran a megszokott gázsi töredékéért vállalják el az itteni fellépéseket.

Robert Johnson egyébként egy amerikai blues énekes, aki 1938-ban halt meg. Mindössze 27 évet élt.

A jubileumi rendezvény június 28-án, pénteken indul és egészen július 1-ig, hétfőig megy a menet. Ez pedig összesen 60 órát fog jelenteni! Elővételes jegyeket nem fognak árulni és még a line up-ról sem árultak el részleteket a szervezők. Volt már ilyenre példa, a 2007/2008-as szezonban be sem jelentették előre a fellépőket.