Kobosil ma este újra Magyarországon fog zenélni. A Berghain korábbi rezidense közel áll hozzánk zeneileg, így pont aktuális, hogy jobban bemutassuk a munkásságát és életének történetét.

Max Kobosil 1991-ben született Berlinben. Itt nőtt fel, minden a német fővároshoz köti.

18 évesen, 2009. októberében járt először a Berghainban. Onnantól kezdve minden hétvégéjét ott töltötte. Ő maga így mesélt erről: „Az első látogatásom a Berghainban teljesen megváltoztatta az életemet. De nem csak a zene miatt. Minden hétvégén ott van ezer ember, akik a legkülönbözőbb helyekről érkeznek azért, hogy együtt ünnepeljenek. Szerintem ez lenyűgöző dolog. Tökéletes környezetben fedezhettem fel a zenéket. Ekkor döntöttem el, hogy én is zenélni szeretnék.

Hat év múlva, 24 évesen lett a klub rezidense. Úgy kezdődött minden, hogy egyszer megállította nd_Baumecker-t a Berghain jégkrémesénél és arra kérte őt, hogy hallgassa meg a zenéit. A válasz hamarosan meg is érkezett egy e-mai formájában: „Hey! Érdekes anyag, hallom és tudom, hogy hová szeretnél tartani. Maradjunk kapcsolatban!”A többi innentől már történelem.

2012-ben történt, hogy alig néhány hónappal a diploma megszerzése előtt otthagyta a sulit. Úgy érezte, hogy eljött a tökéletes alkalom arra, hogy a zenélés álljon az első helyen!

A következő évben pedig már meg is jött az első siker. Elkészítette nd_Baumecker – Silo című szerzeményének remixét. Az volt a szerencséje, hogy eredetileg nem is őt kérték fel a feladatra, azonban az egyik producuer nem teljesítette a kitűzött határidőt.

Júniusban pedig már meg is alapította saját kiadóját. Az RK3 első megjelenése ugyanezt a nevet viselte és csak limitált példányszámban jelent meg. Marcel Dettmann-nak annyira tetszettek a zenék, hogy megkérte Kobosil-t arra, hogy hadd jelentethesse meg saját kiadójának, az MDR gondozásában is.

Két hónappal később, augusztus 10-én pedig már a Berghain pultjában is szerepet kapott. Ismét szerencséje volt, ezúttal Ryan Elliot helyére ugrott be délután 2 és 5 között. Három órát zenélt, bár ő maga úgy emlékszik vissza a bemutatkozásra, mintha csak 10 perc lett volna.

2017. áprilisáig összesen 42 alkalommal zenét a Berghainban. Sajnos azóta nem frissült tovább a lista.

De ha csak egy zenére van időd, akkor hallgasd meg a 2015-ben megjelent EP ’91’ című lemezét, amit az XLR8R magazin az egyik legkiválóbb Ostgut Ton megjelenésként aposztrofált.

Kobosil 2021-ben indította útjára saját divatmárkáját, ami a 44 Label Group nevet viseli. Bár az egyes darabok igen csak borsos áron kaphatóak – egy kapucnis pulcsi 300 euro – a 31 éves zenésznek igazán jól pörög ez a vállalkozása. Olyannyira, hogy a milánói divathéten is bemutatta a kollekció darabjait.

Gondosan megválogatja a fellépéseit. Ő maga így nyilatkozott erről: „Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy intelligens követőim vannak, akik nagyra értékelik azt, amit teszek. De ha a pénz lesz számomra az első és nagy fesztiválokon fogok zenélni, akkor ez gyorsan meg fog változni”.

Kobosil ma este újra Magyarországon fog zenélni, mégpedig a Refactore és a Katlan közös szervezésében az Arzenál falai között.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1568863140152851

Forrás: [thisismeatfree]