Bármilyen legyen is az időjárás május 31-én este Budapesten, a Pontoonon tombolni fog a nyár a szabadtéri szezon első italo disco buliján. Sőt, nem túlzás kijelenteni, hogy a Superitalo-sorozat különkiadása hisztérikusnak ígérkezik – a fő fellépő, az ausztrál Hysteric neve (és forrónál forróbb lemezei) erre a garancia!

Az italo disco most menőbb, mint valaha, az irányzat jelenlegi reneszánszában pedig fontos szerepe van egy ausztrálnak – bizonyítva, hogy ez az egyedülálló zenei világ globális kultusszal bír. A Melbourne-ben élő Hysteric 2011-ben indította el a Mothball Recordot, a label azóta is élen jár a ritkánál ritkább 80-as évekbeli italo-gyöngyszemek újrakiadásában, melyhez a forrást az alapító bámulatos méretű, elképesztő kincsekkel teli vinylgyűjteménye szolgáltatja.

Hysteric azonban nemcsak szenvedélyes gyűjtő és professzori szintű italo-tudós, de szorgos és biztos kezű reedit-mester is, akinek a ma táncterére szabott zene-újravágásaira olyan kurrens kiadók csaptak már le, mint a Bordello A Parigi, az Ostra Discos, a Bahnsteig 23 vagy a Public Possession. Mindeközben dj-ként rendre bejárja a fél világot, de ugyanez igaz a szettjeire is, melyekben egyedülálló módon ötvözi a hűvösebb európai, mediterrán, közel- és távol-keleti hangzásokat, hangulatokat. Bár fő kattanása az italo, ezt az alapot a bulikon remek érzékkel fűszerezi egzotikus beütésű funkkal, diszkóval, szintizenei kuriózumokkal, fordulatos és önfeledt – hol buja és érzéki, hol misztikus és meglepő – zenei tripen végigkalauzolva a táncolókat.

Három év után tér vissza Budapestre, és ezúttal minden egyútt áll – szabadtéri helyszín + vízpart + időpont -, hogy tutira megcsinálja a nyarat. A különleges estét rokonlelkű hazai dj-k teszik kerekké; Aron Ya az Alcázar brigádból, Max Sinclair a nemzetközileg is jegyzett, italo-barát Dalmata Daniel kiadó vezetője, valamint a szervező-házigazda Superitalo rezidensei. Balla balla!

+++++

Infók

Superitalo speciale
2019.05.31., péntek, 18.00-04.00
Pontoon
(Budapest V., Antall József  rakpart 1.)

Hysteric (Mothball Record – AUS)
Maximilian Sinclair (Dalmata Daniel)
Aron Ya (Alcázar)
d’Endre + Hifi Nyuszi (Superitalo)

Ingyenes!

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/600120613826130/

Fotó: welovebudapest