Bár a „business techno” hangzás még mindig csak nagyjából van definiálva, ez is olyan, mint sok más esetnél: mikor meghallod, tudod, hogy ez az!

Az ízlésesség, kifinomultság valószínűleg eltolódik a stadion méretű közönség elvárásainak irányába. Az irányzat képviselői olykor fehér zajjal, masszív dropokat alkalmaznak, máskor meg erősen savas illetve EBM vonalon mozognak. Hangtól függetlenül a business technot egyetlen jellemző egységesíti, az az érzés, hogy minden egyes dallamot a hónap aktuális trendje ihletett. Jelenleg ezt a technot a savas vonalak és az EBM morgása fűszerez, ami olyan művészeknek köszönhető, mint Kobosil, aki a folyékony nitrogénes (jég)ágyúkkal felszerelt színpadokon népszerűsíti szerte Európában.

A BPitch Control kiadó a közelmúltban váltott tech house-ról a technora, majd besorozta Regal-t, a producert, aki gyakorlatilag nevén nevezte a business techno-t, mint az underground zene „mainstreamesedését” – erről szól utóbbi EP-je is. (Mellesleg van is egy olyan track rajta, ami az „Overground” nevet viseli.) The Eyes egy intenzív, energikus kiadás, a modern techno rave-ihletésű hangzásával, átütő lábdobokkal, pezsgő szintetizátorokkal, 303assal és fáradt vokál mintákkal. (Az EP-n belül van olyan vokál is, amely azt mondja természetesen angolul „Hol van a basszus?”, „Szükségem van rá”.) Mint a legtöbb Regal és BPitch Control megjelenésben, most is ez a dallamosság és összetettség határozza meg a lemezt.

Mégis úgy gondoljuk, hogy azoknak a zenészeknek, akik ilyen hangzással kívánnak dolgozni, sokkal több eredeti forrást kellene keresniük.

Regal – The Eyes
A1 The Eyes
A2 Overground
B1 I Need You
B2 Stimulus

 

Forrás: residentadvisor.net