Debrecen Kelet-Magyarország szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja, hazánk második legnépesebb városa. Emlegetik civisvárosként, valamint „Kálvinista Róma” névvel is. Legfőbb látványossága a református nagytemplom. Az ország iskolájaként emlegetett Református Kollégium a városközpontban és a Debreceni Egyetem főépülete a Nagyerdőn ugyanúgy kihagyhatatlan látnivaló, mint a Nagyerdei park legújabb látványosságai, a Ködszínház és a Nagyerdei Víztorony. De ugyanitt talált magának otthont a Campus Fesztivál is. Július 17-21. között rendezik meg idén. 10 pontban szedtük össze, hogy miért lehet érdekes felfedezni Kelet-Magyarország legnépszerűbb zenés-táncos eseményét.

Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválja

19 programhelyszín, 18 közérdekű helyszín, 30 attrakciós pont, összesen közel 70 helyszínnel készültek a szervezők 2018-ban. Tavaly megdőlt a látogatottsági rekord. Összesen 108 ezren buliztak Debrecenben.

Az egyik helyszín: Nagyerdei Stadion

A Debreceni VSC focicsapatának stadionját 2014-ben adták át. Jelenleg ez a második legnagyobb aréna az országban. Az NB1-es meccsek alkalmával általában csak a lelátó kis részét szokták elfoglalni a szurkolók, most viszont biztos, hogy meg fog telni élettel, ugyanis ez lesz a fesztivál egyik helyszíne.

Campus, Debrecen

Természetközeliség

A többi helyszínt is a Nagyerdőben találjuk. Abszolút zöld környezetben. A színpadokat sűrű fák veszik körbe szinte mindenhol.

30 éves jubileumi koncertet adnak a helyi hősök, a Tankcsapda

A Tankcsapda Debrecenből származik. Ezt talán még azok is tudják, akik egyébként nem szeretik a rockzenét. Igazi lokálpatrióták és töretlen népszerűségnek örvendenek a hajdúsági megyeszékhelyen immár 30 éve. Ráadásul jubileumi koncert lesz, biztos, hogy idén ez a TCS-koncert fog szólni a legnagyobbat!

Változatosság

Öröm látni, hogy Kelet-Magyarországon van egy olyan fesztivál, ahol ennyire széles skálán mozog a zenei választék, nívós előadók sorakoznak fel a line up-ban, Sok az élő zene és az underground műfajokat is támogatják. Fantasztikus dolog ilyen sokrétű, több tízezres közönségnek teljes mértékben kiszolgálni az ízlését, igényeit úgy hogy közben a korosztály is felettébb vegyesnek mondható. Találkoztunk már itt 10 éves kissrácokkal, de a 40-50-es korosztály is képviseltette magát.

Napijegy 10 ezer forint alatt

Az elmúlt években óriásit drágultak a fesztiváljegyek. Igaz ez a kisebb, vidéki eseményekre is. Néhány év alatt a  duplájára emelkedtek az árak. Debrecenben viszont még mindig a lélektani 10 ezer forint alatt tartják az árakat júniusig.

Az árak a büfében is a földön járnak

Legutóbbi ottjártunkkor a legtöbb étteremben helyben előkészített, fűszerezett, és frissen sütött gyros, hamburger, grillezett húsok, házi jellegű lángos, lapcsánka volt kapható. Fény volt az éjszakában a minőségi ételek jelenléte. Úgy általában az árak a földön jártak ételek és italok tekintetében. A legtöbb helyen kiváló minőségű italokat szolgáltak fel, nem volt fejfájdítós kommersz vacak sehol.

Összefuthatsz az egyik kedvenc youtube sztárunkkal!

Alan Walker szomorító, de jó zene! Tudja ezt Molnár Krisztián is. Ő az egyik kedvenc trash youtube sztárunk is, aki történetesen épp debreceni és Alan Walker a kedvence, aki a fesztivál egyik headlinere. Ha látod, hívd meg egy pálinkára és egy bolti cigire! A sört nem szereti.

Régi nagy kedvenc fellépők

Lesz egy csomó színpad. Az idei line up-ot elnézve pedig több régi nagy kedvenc nevére bukkantunk. Annak idején például Limp Bizkit és Deliquent Habits is felejthetetlen koncertet adott a VOLT Fesztiválon. Őket mind meghallgathatjuk idén Debrecenben is.

Nora En Pure

Nora En Pure-t legutoljára a pesti rakparton hallottuk az ingyenes buliban. Azóta nagy utat tett meg. Ma már a Tomorrowland nagyszínpadáról ejti ámulatba a közönségét. Ő az egyik legcsinosabb DJ a szebbik nem képviselői közül.

Bővebb infó: https://www.facebook.com/campusfesztival/