Nemrég jelent meg Moby új önéletrajzi könyve. A zenész – aki 2009-ben még a Balaton Sound headlinereként is fellépett – jelenleg éppen a ‘Then It Fell Apart’ című új kötetével turnézik, ami már a második a sorban. Illetve csak turnézott, ugyanis először a walesi Hay Festival keretein belül megrendezésre kerülő könyvbemutatóját mondta le a múlt héten. Később pedig azt a hírt tette közzé, miszerint határozatlan ideig nem fog nyilvános fellépést vállalni.

Nemrégiben ugyanis óriási port kavart a vallomása a Natalie Portman-nel való állítólagos kapcsolatáról. Az 53 éves zenész azt írta a könyvben, hogy még 2001-ben rövid ideig együtt voltak az akkor alig 20 éves színésznővel. Natalie Portman azonban teljesen máshogy emlékszik vissza ezekre az időkre. Elmondása szerint soha sem jártak és több adat sem stimmel a könyvben.

Moby eleinte ragaszkodott az általa leírtakhoz és még egy közös képet is közzétett kettejükről, csakhogy az állítását bebizonyítsa. Később aztán mégis bocsánatot kért a színésznőtől, amiért ilyen meggondolatlanul cselekedett és nem tájékoztatta őt előzetesen.

A botrány miatt Moby az összes hivatalos fellépést törölte. Az Instagramon azt írta, hogy elvonul. A már előre megvásárolt jegyeket a szervezők természetesen visszaváltják.