Sleeparchive neve a hazai technorajongók körében sem ismeretlen, hiszen a berlini illetőségű producer zenélt már idehaza is. 2004-ben robbant be a köztudatba, amikor is piacra dobta az „Elephant Island” című EP-jét, ami Richie Hawtin – The Tunnel megjelenésén is fellelhető. Legutóbb a pozsonyi Sub Club-ban hallhattuk idén januárban. Elég ritkán jár errefelé meg amúgy összességében bármerre is. Mint kiderült nem véletlenül és ennek ő maga sem örül.

Roger Semsroth (ez a polgári neve) ugyanis néhány napja közzétett egy bejegyzést a Facebookon. Annyira elégedetlen az ügynöksége által végzett munkával, hogy inkább otthagyta őket. Elmondása szerint annyi fellépést maga is el tud intézni, mint amennyi mostanában jut neki.

Amerikai kollégája, Matrixxman pedig rögtön az együttérzéséről biztosította őt a Twitteren. Szerinte ugyanis Sleeparchive az egyik leginnovatívabb producer. És amennyiben olyan gondokkal küzd, hogy nem hívják zenélni az nem az ő, hanem a szcéna hibája. Matrixxman úgy zárta sorait, hogy az igazi techno halott.

A legtöbb kommentelő egyet is értett ezekkel az állításokkal, de volt olyan aki szerint az ne csodálkozzon, aki 2018 óta nem rakott ki új bejegyzést a Twitterre. A kommentelő álíltólag csak viccnek szánta a megjegyzést, azonban mégis elgondolkodtató az eset. Valóban ilyen nagy lenne a közösségi média szerepe?

Mindenesetre bízunk benne, hogy Sleeparchive nem fog elkallódni. Kár érte, ugyanis tényleg egy kiváló producer!