Berlin egyik legnépszerűbb klubját, a Club der Visionäre-t ma reggel 8 órakor sürgősen ki kellett üríteni, ugyanis tűz ütött ki pont egy éppen zajló esemény alatt.

A balesetben szerencsés módon nem sérült meg senki. Napközben már olyan pletykák terjengtek, hogy az egész klub leégett, de pár órája hivatalos közleményben cáfolták a hírt. A tűz csak a felső szinten található leülős arénát érintette, ami a szomorúfűz alatt helyezkedik el. Ez a terület a rendezvény ideje alatt le is volt zárva, a tánctérre pedig nem terjedtek át a lángok. A személyzet jól ismerte a klub tűzvédelmi szabályzatát és kiürítési tervét, ennek köszönhetően a vendégeket rövid időn belül ki menekítették és biztosították a helyszínt a tűzoltók kiérkezéséig.

A tűz keletkezésének okát egyenlőre nem tudni. Jelenleg a károk felmérése zajlik, a szervezők abban bíznak, mihamarabb újra tudják nyitni Berlin egyik legrangosabb klubját. A hétvégi eseményeket zavartalanul megtartják a Hoppetosse-ben.

A legendás afterjairól híres Club der Visionaere az eredeti minimal zenei műfaj melegágya, olyan előadók tradicionális fellépőhelye, mint Ricardo Villalobos, Sonja Moonear, Dana Ruh, Margaret Dygas, Bihn, de múlt héten például Luciano lépett itt fel.

Szintén említésre méltó, hogy pár héttel ezelőtt hazánk egyik tehetséges előadója, Jaffa Surfa is zenélt a berlini klubba.