A Wave Twins 2015-ben alakult. Tóth Annamária és Tóth Laura nem testvérek, egy születésnapi bulin találkoztak először. Kezdetben Magnetic Garden néven alkottak, majd a USE unused magyar divattervező csapat berlini divatbemutatójához írtak zenét. Ekkor váltottak a lightosabb elektronika irányából a techno-ra és születtett meg a Wave Twins.

Yuuk című szerzeményükhöz Pinczés Réka készített videóklipet, aki így jellemzi az anyagot:

“Egy robotikus tulajdonságokkal rendelkező (non-human) főszereplőnk van, aki monoton munkát végez. Egy hirtelen külső hatás (jackpot) következtében emberré alakul. Emberré alakulva, főszereplőnk elkezdi felfelezni a humán léttel járó testi-lelki viszontagságokat. Megtapasztalja az élet különböző pozitív majd egyre negatívabb és csalódással járó jellemzőit. Mígnem életveszélyben érzi magát és kiábrándul. Ezt követően pedig úgy dönt, hogy inkább visszaalakul a robotikus állapotba.”

Néhány hónappal ezelőtt Sanfranciscobeat egyik szerzeményéhez készült videóklip. Itthon erős hiány volt eddig a közhelyektől mentes, inkább story-driven jellegű videóklipekből ha az elektronikus zenei színteret nézzük. Reméljük, hogy a tendencia tovább folytatódik!

A Wave Twins-t legközelebb csütörtökön lehet meghallgatni a Kolorádón.
Esemény: https://www.facebook.com/events/371062433620764/