Mindig nagy örömünkre szolgál, amikor igazi csemegének számító magyar megjelenésekről adhatunk hírt itt nálunk. Ezért nagyon örültünk, mikor meghallottuk NUOWO aka Sárközi Krisztián produceri munkáit. A debütáló Loss Of Sanity című EP-je a hónap elején jelent meg, második kislemeze, a Realm Of Love pedig egészen ropogós, ugyanis csak tegnap látott napvilágot.

A NUOWO főleg egy elektronika / techno, de nem kizárólag liveact projekt. Krisztiánt rock, valamint jazz hátterrel ragadta meg az elektronikus zene, a múltban több zenekar tagja is volt, ahol a gitáros valamint a zeneszerző szerepeket töltötte be. Zene iránti szeretete szép lassan még intenzívebb lett, és felfedezte az elektronikus zenét, ebben a világban pedig olyan művészek voltak rá a legnagyobb hatással mint pl. a Tosca és a Minilogue páros, David August, Mathew Jonson, Aphex Twin vagy egy kicsit más zenei vonalból az Infected Mushroom. Produceri munkái visszarepítenek minket az előző évtizedbe, amikor a techno hangzás egy elég komoly változáson ment keresztül és az elektro valamint a minimalistább hatás volt a jellemző. A szerző viszont így vélekedik legelső, a japán Totem Traxx kiadónál megjelenő darabjáról:

„A dalokat nem lehet kimondottan technónak nevezni, annál dallamosabbak és változatosabbak, de megvan a kraft és a dalok súlyossága (na meg a sötét vonzása). Akár otthoni hallgatásra is megfelelőek lehetnek, nem szükséges a klub atmoszféra (de inkább ajánlott). Lehet némi hipnotikus pszihedelikát és elektro hatást is érezni, meg mindenféle mást is.”

„Személy szerint nem tartom fontosnak a kategorizálást és cimkézést, ígyhát fogalmam sincs hova lehet rakni. Valami kevésbé konformista, fúziós technoként képzelném el.

A tegnapi nap folyamán, a német Amber Records prezentálásában megjelent kislemeze az eredeti mellett két remix verziót tartalmaz, az első Paul Feris munkája, a másik pedig egy einzig&artig általi újraértelmezés. A szerző pedig így mesélt ezekről:

„A két remix-el társulva, melyek alkotói más perspektivából kreálják újra a dalt. A track két ellentétes érzelmi világ/dimenzió viaskodását narrálja ahol a negatív pólusú tábor az érzelmi mélypont melyet a izoláció, szégyen, magány jellemez, illetve pozitív pólusú emocionális szemlélet amit többnyire a szeretet, a befogadottság, motiváltság képvisel. Ez egy olyan csata melyet az egyén élete végéig harcol, ezért ez a dal csupán emlékeztet arra, hogy ne hagyjuk a sötét oldalt felülkerekedni az éltető erőkön.”

Jó hallgatózást mindenkinek!