A vasárnapot is be lehet ikszelni a budapesti partinaptárban, legalábbis havi egyszer: SINTESI néven indul hiánypótló bulisorozat a Lärmben.

A nyolcvanas évek különösen fontos és izgalmas korszak a modern tánczene története szempontjából, hiszen ebben az időszakban alakultak ki a műfaj alapjai, a house és a techno, az elektronikus hangzások folyamatos fejlődése és keveredése pedig számos fura alműfajt eredményezett. Ilyen “zárvány” a klasszikus diszkót szintetikus campbe átfordító hi-nrg, a szintipopot, new wave-et és electrót zanzásító italo disco, az acidből és ebm-ből gyúrt new beat, vagy a diszkófunkot és electrót latin hatásokkal felütő freestyle.

Ezek a magas kuriózum-faktorú “post-disco/pre-house” irányzatok érdekes színátmenetek az elektronikus tánczene hőskorának stíluspalettáján, harsányabb, erőteljesebb tónusukkal ma is átütnek a beszürkültségen, nem csoda, ha a nyitott, nagy átlagból kirívó dj-k bátran élénkítik szettjeiket ilyen zenékkel, itthon is. Kifejezetten ezeknek a hangzásoknak dedikált klubest eddig nem volt Budapesten, de a Lärmben most erre vállalkozik a SINTESI bulisorozat,  kultikus, obskúrus, ámde szégyentelenül szórakoztató és ellenállhatatlanul táncos zenék elegyítésével, az eredeti régi matériából és a koncepcióhoz passzoló friss adalékokból kikeverve. A SINTESI célzottan a zenét állítja előtérbe, a dj-k – a rezidensek és a vendégek – anonimitásban (a b-kategóriás italo válogatásoktól vett) „mixed by d.j.” fedőnév alatt teszik a dolgukat.

A SINTESI a nyáron havi egy vasárnap veszi birtokba a Lärmet, először június 23-án (további időpontok: július 21. és augusztus 25.).

Infók:

Sintesi
2019. június 23., vasárnap, 22:00-04:00
LÄRM
(1073 Budapest, Akácfa utca 51.)

DJ-k: “Mixed by d.j.”

Ingyenes!

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/440189806760528/