Aki figyelmesen követi a Berghain aktuális programját, annak feltűnhetett egy állandó résztvevő hiánya. Kobosil ugyanis szilveszter óta nem volt műsoron. Ami azért is érdekes, mivel a Berghain rezidense a klubnak köszönhet lényegében mindent.

18 évesen, 2009. októberében járt először a Berghainban. Onnantól kezdve minden hétvégéjét ott töltötte. Ő maga így mesélt erről: “Az első látogatásom a Berghainban teljesen megváltoztatta az életemet. De nem csak a zene miatt. Minden hétvégén ott van ezer ember, akik a legkülönbözőbb helyekről érkeznek azért, hogy együtt ünnepeljenek. Szerintem ez lenyűgöző dolog. Tökéletes környezetben fedezhettem fel a zenéket. Ekkor döntöttem el, hogy én is zenélni szeretnék.”

Hat év múlva, 24 évesen lett a klub rezidense. Úgy kezdődött minden, hogy egyszer megállította nd_Baumecker-t a Berghain jégkrémesénél és arra kérte őt, hogy hallgassa meg a zenéit. A válasz hamarosan meg is érkezett egy e-mai formájában: “Hey! Érdekes anyag, hallom és tudom, hogy hová szeretnél tartani. Maradjunk kapcsolatban!”A többi innentől már történelem.

A kőkemény szigoráról ismert klubban pedig könnyen ki lehet húzni a gyufát. A szervezőket pedig nem érdekli, hogy kiről van szó, annak idején Richie Hawtin-t is simán kivágták, mert nem jól viselkedett. Ezúttal Kobosil járt hasonlóan, ami már csak a fentebb leírtak miatt is különösen érdekes. Utánajártunk a dolgoknak.

Valószínűleg csak 6-9 hónap felfüggesztést kapott. Amilyen kedvelt volt kezdetben, olyan megosztó, sőt gyűlölt lett mostanra. Sokan az ő viselkedését és zenéjét teszik felelőssé, hogy egy nagyon fiatal, de ami még ennél is rosszabb egy kissé proli, és főleg a közösségi médiával elfoglalt közönséget vonzott a Berghainba.

Az egyik fórumon rögtön elindultak a találgatások. Az egyik kommentelő szerint ott és úgy fogyasztott kábítószereket, ahol nem kellett volna. Egy másik hozzászólás szerint prostituáltakat rendelt, akiket aztán nem engedtek be a kapun és emiatt alakult ki nézeteltérés közte és a klub vezetése között.

Mindezek persze csak pletykák. Ami viszont tény, hogy fél éve nem zenélt a Berghainban, holott korábban szinte minden hétvégéjét ott töltötte.