Szinte hihetetlen, de ma van 20 éve, hogy megjelent Anthony Rother legendás albuma, aminek szinte minden szerzeménye egy örökérvényű csoda!

„Az electro összeolvadása más műfajokkal – ez teszi most az elektronikus szcénát és annak zenéjét érdekesebbé, mint valaha, még akkor is amikor a zenei iparban gazdasági tekintetben épp nehéz az előrejutás. Lehet hogy néhányan nem élik túl, de úgy érzem, ez az újítás ideje, a következő szint tudatos formálásának, kiépítésének ideje – nem pedig a hagyomány-ellenességé.” (Anthony Rother, 2005)

A frankfurti születésű Anthony Ramon Rother 1994-ben csatlakozott Heiko Laux labeléjez, a Kanzleramt-hoz ahol a német techno szcéna egyik legjelentősebb producerévé nőtte ki magát. Itt jelent meg 1997-ben a Sex with the machines című nagylemeze, mely az első szerzői album volt a Kanzleramt történetében.

Egy évvel később megalapította első saját labeljét Psi49net néven. Az offenbachi címke elsősorban saját produkcióira, illetve újító művészekkel alkotott koprodukciókra koncentrált. Itt aztán elképesztő mennyiségben jelentek meg a zenéi, három év alatt három szerzői albuma is napvilágot látott: elsőként a Simulationszeitalter (2000), majd a Little Computer People (2001) és a Hacker (2002). A kiadó egy ideig téli álmát aludta, 2014 óta azonban újra aktív. Ekkor jelent meg ugyanis a Netzwerk Der Zukunft nagylemez, amelyet tavaly követett az 3L3C7RO COMMANDO.

2003-ban aztán jött a második és ezidáig talán legsikeresebb kiadója, a Datapunk. A frankfurti label a színtiszta elektró zenék helyett már a technóval történő fúzióra koncentrált. Saját munkái mellett olyan már befutott előadók darabjaival elindulva, mint pl. Johannes Heil vagy Terence Fixmer. Miközben megismerhettünk addig ismeretlen művészeket, többek közt Xenia Beliayeva-t, Alexander Ridha aka Boys Noize-t vagy Gregor Tresher-t. 2004 márciusában itt jelent meg Anthony Rother ötödik stúdió albuma, a Popkiller amely amellett hogy a 2004-es listák élére került, a Raveline Magazine olvasói az év lemezének is megválasztották.

Anthony Rother legutóbbi nagylemeze tavaly látott napvilágot A ROBO POP című album a Psi49net gondozásában látott napvilágot