Egyre inkább úgy tűnik, hogy tőlünk nyugatra is fokozódik az érdeklődés a magyarországi techno iránt, amelyet jól mutat, hogy július 13-án az európai viszonylatban is magasan jegyzett Grelle Forelle két újgenerációs magyar előadót tett meg szombat esti headliner-nek.

A magyarok körében is jól ismert és látogatott osztrák technoklub, a Grelle Forelle közismerten azok közé az európai klubok közé tartozik, amely rengeteget tesz az elektronikus zenei kultúráért, számtalan ehhez kapcsolódó programmal, valamint a világ legnagyobb előadóinak rendszeres meghívásával. Legutóbb Marcel Dettmann volt a klub vendége, de hamarosan érkezik majd Paula Temple is, a korábbi, illetve visszajáró techno ikonok száma pedig szinte végtelen.

A klub mindemellett az utóbbi időben érezhetően nyit a világviszonylatban kevéssé ismert, újgenerációs előadók felé, akiket saját jogon hívnak meg a klubba fellépni – ezúttal két magyar előadót: Man + Machine-t és Dephton-t.

Depthon-t elsősorban a Blackrod fejeként ismeri a hazai közönség, amely egyúttal a legismertebb és legambiciózusabb magyar techno kiadók között tartható számon, ahol több nemzetközi óriás is jelentetett már meg kiadványt. De emellett a nyugat-magyarországi régióból jövő DJ-k egyikeként is ismert.

Man + Machine pedig az utóbbi évek egyik leggyorsabban feltörekvő jelensége, amely produkció mögött a klub- és fesztiváléletből már jól ismert Ágoston Dániel áll, aki az Anima Sound System számára készített ’68 remixével robbant be a köztudatba, és lép fel azóta a legkülönfélébb fesztiválokon, a Balaton Sound-tól a szuper alternatív Fekete Zaj-ig.

Július 13-án tehát magyarok a Grellében, mi pedig örülhetünk, hogy hazánk hírére végre nyugaton is kezdenek felfigyelni.

Esemény: https://www.facebook.com/events/2370296689894746/