Európa legnagyobb elektronikus zenei konferenciája és klubfesztiválja, az Amsterdam Dance Event idén október 16-22. között kerül megrendezésre. A programokat folyamatosan bővítik, most már egyre többen jelentik be a klubeseményeket, warehouse partikat is.  Az amszterdami bázisú DGTL fesztivál szervezősége ezúttal 5 eseményt hostol az NDSM Warehouse-ba az elektronikus zenei előadók pazar szelekciójával.

Az ADE-t szerdán RICHIE HAWTIN CLOSE show-jával nyitják meg a DGTL LIVE keretein belül. Őt MODESELEKTOR követi új színházi, audiovizuális live performanszával. A különleges előadások mellett a skót származású Sophie is bemutatkozik.
Csütörtökön a kora esti órákban az ausztrál indie trió, RÜFÜS DU SOL mutatja be érzelmes, dallamos hangzását, az aránylag újoncnak nevezhető Willaris K. mellett. Az este további részében a techno és electro kerül a középpontba. Marcel Dettmann egy ritka b2b szett egyik szereplője lesz, de társa kiléte egyenlőre még nem publikus. Fellép Detroit legendája JEFF MILLS, valamint Helena Hauff, Dj Nobu, Jane Fitz, Identified Patient és Deniro.
A pénteki programot olyan live előadók alkotják, mint Orbital, Floating Points, DJ szettel érkezik Âme, Motor City Drum Ensemble, Mr. Scruff, Job Jobse, Antal, Paula Tape és Kamma.
A tavalyi sikeres teltházas bemutató után szombaton visszatér a BONOBO, hogy bemutassa OUTLIER koncepcióját. David August live show-ja mellett bőven lesz választék az este másik felében is, ugyanis Jon Hopkins, The Black Madonna, HAAi, Bradley Zero, Ki/Ki és a Catching Flies lépnek még fel az NDSM rakpart egyik üresen álló raktárépületében.

Események:

Október 16.  Richie Hawtin CLOSE & Modeselektor (live):  Hivatkozás az eseményhez ITT

Október 17. Daytime – RÜFÜS DU SOL:  Hivatkozás az eseményhez ITT

Október 17. DGTL – Special guest B2B Marcel Dettmann, Jeff Mills and more: Hivatkozás az eseményhez ITT

Október 18. DGTL – Orbital [live], Floating Points [live], Âme [dj] and more:  Hivatkozás az eseményhez ITT

Október 19. DGTL X Bonobo presents Outlier:  Hivatkozás az eseményhez ITT