A #TechnoTunes csapata ezúttal a spanyolországi Andalúziából hoz Budapestre egy igazi fenegyereket David Moleon személyében! 2006-ban indult a pályafutása. Azóta számos EP jellemzi a produceri munkásságát, de nem csak emiatt, hanem géppuska sebességű, tűpontos mixelési tudományának köszönhetően is hamar rivaldafénybe került.

 

Spanyolországból származol. Az ibériai sziget ontja magából a tehetséges DJ-ket, elég megemlíteni Cristian Varela vagy éppen Oscar Mulero nevét. Mi az oka, hogy felétek ilyen sok a valóban kiemelkedő tehetséggel megáldott zenész? Mi a közös bennetek?

Spanyolország egy olyan ország ,ahol sokrétű a zene , az éghajlatnak köszönhetően sok a fesztivál, az emberek sok idejüket töltik az utcán, így körül vesz bennünket a zene.

Korábban éltél egy évet Görögországban is. Hogy keveredtél oda és mit csináltál?

17 éves koromban költöztem Athénba , hétköznap dolgoztam , hétvégente pedig klubokban töltöttem a szabadidőmet. Ezekben az időkben ismerkedtem meg olyan emberekkel, akik segítettek abban , hogy elkezdjek a technoval és a trance-szel foglalkozni. Boldogan emlékszem vissza erre az időszakra, nagyon jó tapasztalat volt.

Az idei évben jelent meg a business techno fogalma éppen a honfitársad, Regal jóvoltából. Te hogy látod a techno jelenlegi helyzetét?

Ellenzem a techno üzletiesedését, ez már nem az a régi undeground rétegzene. Régen azt díjazták ha jó producer voltál és jól tudtál keverni. Ettől volt a techno különleges, mert akik csinálták is különlegesek voltak valamiben. Manapság szinte csak úgy lehetsz kiemelkedő DJ, ha van pénzed és kapcsolatod. Eltűnt a művészi vonal.

Legutóbbi mixed alatt többen is szóvá tették azt, hogy hiányolják a régi hangzásod.  Hogyan definiálnád a zenét, amit játszol és mennyiben más, mint volt néhány évvel ezelőtt?

Nagyon sok zenei stílus hatott rám , ezért olyan különleges a zeném , kicsit funky , kicsit latin , erős groove-ok . Az utóbbi pár évben változtattam a stílusomon, befogadóbb lettem az új zenei irányzatok felé, és egy kicsit lassítottam. Megragadnám az alkalmat , hogy elmondjam amit már tavaly kiötlöttem , jelenleg egy hard groove EP-n dolgozom , ami amúgy is az eredeti hangzásom. Ebben a stílusban kezdtem el zenélni , de szerintem ez a Hard Groove fanoknak jó hír…

Bámulatos gyorsasággal kevered a zenéket. Mennyi idő alatt sikerült elsajátítani a fortélyokat, ki volt a mentorod?

Nagyon sokat gyakoroltam otthon, fejlesztettem magam a Technics-eimmel , változó hogy kinek mennyi időbe telik elsajátítani saját technikákat , valaki csak hobbi szinten marad meg , minden embernek mások a képességei, vannak jó promóterek, vannak jó mixerek, van aki jól mozog… csak meg kell találd magadban miben vagy jó és gyakorlással fejleszteni a tudásod. Cristian Varela nagyban hatott rám , sok trükköt lestem el tőle a keverés művészetében.

Jelenleg kik a kedvenc producereid, akikre szerinted érdemes odafigyelni?

Nem tudok kiemelni senkit, mindenkinek van jó zenéje, de nincs olyan, akinek minden zenéje tetszene.

Ha külön ki kellene emelni néhány fellépésedet, melyek voltak a legemlékezetesebbek?

A legemlékezetesebb az Awakenings és Apokalypsa , ezekre természetesen mindig emlékezni fogok.

Mit üzensz a budapesti közönségnek?

Várlak titeket július 20-án a Supersonicban és készüljetek az ütemek áramlására! 🙂 Üdvözlet Spanyolországból ,találkozunk ott!

Esemény: https://www.facebook.com/events/1666202850192562/