A közel egy hetes fesztivál öt napját is különböző klubok, fesztiválok vagy kiadók hosztolják.

A Sonus-tól már megszoktuk az elmúlt 6 évben, hogy egy olyan fesztivál, mely törekszik arra, hogy minél színesebb programokkal várja közönséget, melyek sorában nem csak a hosszú szettek, a délelőtti afterek, vagy épp a naplementés hajós bulik, hanem a külsős szervezők által Pag szigetére varázsolt események is szerepelnek.

Ez egyértelműen arról is szól, hogy ezek a klubok, esemény sorozatok, fesztiválok, vagy épp kiadók építsék a brandjüket, de közben megkapjuk azok minőségi programját is, melyre idén összesen öt alkalommal kerül sor a Sonus folyamán.

Ezt a cikket most rájuk áldozzuk, miközben már szinte csak karnyújtásnyira vagyunk az idei Sonus őrülettől!

FUSE Opening party

A Fuse London rögtön bevállalta, hogy elviszi a Sonus nyitányaként szereplő szombati programot, mely még nem a Sonus velős része, de annak jól elindított kezdésére szolgál. Ezen az estén 4 fellépőt kapunk a FUSE szervező csapattól, Mariano Mateljan, Rossko, Archie Hamilton és Enzo Siragusa személyében.

A zenei elkövetések helyszíne a NOA klub lesz, mely idén, mint negyedik helyszín szerepel a Sonus programjában. A hangulat pedig várhatóan ilyen lesz:

REDIMENSION az Aquarius-ban

A Joseph Capriati által még 2016-ban életre hívott Redimension Music kiadó hiányozhatatlan része a Sonus programjának. Ő és csapata hétfőn teszi bele magát a szórakoztatás középpontjába, hogy egészen korai, 18 órás kezdéssel végig vigye az Aquarius éjszakáját. Joseph Capriati ráadásul megint készül nagyot alkotni, hiszen nem elég, hogy Fur Coat, Luigi Madonna és a Pan-Pot után 4 órás szettet játszik a napfelkeltében, de ezt követően majd átrobog a Kalypso pultjába, hogy Len Faki után fél 7-től végig vigye a délelőtti aftert!

Mondanunk sem kell, hogy mekkora öröm tánc lesz ez a redimenzionált éjszaka!

Minőségire rövidített JUNCTION 2 fesztivál

Miközben a harmadik, azaz keddi nap is tele lesz izgalmakkal, például Dax J, Ben Klock, Henrik Schwarz, vagy a Blond:ish Sonus-os debütálásával, vagy az Apollonia trió 5 órás szettjével, a londoni Junction 2 fesztivál is ad nekünk egy velős programot. A Papaya táncterére csupán két fellépőt hoznak, de Rodhad majd 3 órás szettje, valamint Maceo Plex 4 órás, reggelbe hajló fellépése tökéletes garancia lesz arra, hogy jól érezzük magunkat.

Detroit techno a horvát tengerparton

Köztudott és kiemelten várt esemény, hogy idén először a legendás Derrick May is fellép a Sonus programjában, melyre még szép, hogy azon a napon kerül sor, amikor a detroiti Movement Festival szervezi a programot az Aquarius-ba. Bronski, Daniel Avery, majd Reinier Zonneveld 2 és fél órás extra live szettjét követően kapjuk meg Derrick techno felügyelő (bocsánat) 3 órás, napfelkeltés szettjét. Elképesztő zenei élmények várhatók!

Berlini hangulatban búcsúzik majd a Sonus

Ha a Fuse nyithatta, akkor a Berlinben ismert Club der Visionäre égisze alatt búcsúzhat majd közönség és fesztivál egymástól. A német fővárosból, egyben az elektronikus zene egyik forrásától olyan programot kapunk, ami Dorian Paic, Binh és Seth Troxler részvételével borul az éjszakába, majd Ricardo Villalobos és Zip közös szettjével ébred az utolsó reggelre. Ezt pedig fölözi, hogy amikor sehol nem szól már majd zene, a Kalypso-ban még javában pakolják majd legjobbjaikat Ricardo-ék, akiket 9 órától a 12 órás zárásig Sonja Moonear vált majd, megadva a Sonus utolsó 3 órás emelkedését, valahogy így:

Búcsúról viszont még augusztus 22-ig nem érdemes beszélni, inkább élvezzük ki augusztus 16-tól kezdődően, mely elé javasoljuk a következő cikkeinket is átböngészni:

Elképesztő szettek, 7 napra nyújtott őrület – megérkezett a Sonus időrendje
SONUS Fesztiválra FEL! – Minden hasznos infó egy helyen
Újabb Cercle-közvetítés a Sonus támogatásával Hot Since 82
SONUS 2019 – Fókuszban a techno
Legendák kontra újhullámosok – Különösen erős és izgalmas lesz a SONUS idei programja
Mitől lesz más az idei SONUS? – Időrend és programajánló!
A Sonus fesztivál helyszínei a DJ MAG szerint a legjobb klubok a világon
A Sonus fesztivál 9 hódítója önmagában egy pazar programot alkotna