Különkiadással jelentkezik a Lärm hiánypótló vasárnapi klubestje, a nyolcvanas évek különleges tánczenéit leporoló Sintesi – augusztus 25-én a belga new beat kapja a főszerepet.

A Sintesi a nyolcvanas évek rövidéletű, átmeneti „zárvány” irányzataira fókuszál, melyek a kuriózum-faktor mellett még ma is tökéletesen működnek a tánctéren, lásd hi-nrg, italo, ős-electro, korai acid house, vagy a mindenféle szintis wave- és diszkómutáns. Talán mind közül a legizgalmasabb és leginkább elfeledett irányzat a new beat, ami a nyolcvanas évek utolsó pár évében uralta Belgium és a környező országok klubjait. A lassú (90-110 bpm), alapvetően indusztriális/EBM-es hangzásokból és acidből kikevert, sokkolásra kihegyezett, szexcentrikus irányzat fontos relé volt az amerikai és európai tánczenék között, és átvezetett a kilencvenes évek eleji techno-rave hangzásokba – a Prodigy egyszerűen nem létezne a new beat nélkül. 

Most, hogy az EBM újra divat, itt az ideje újra felfedezni ezt a rokon zenei világot, amely kifejezetten a testnek szól, és ma is megmozgat bármilyen bulit – eddigi tapasztalatok alapján a Sintesi közönségét biztosan. Az utolsó nyári klubesten ezért a new beaten lesz a hangsúly, de persze a teljes megszokott – régi és a koncepcióhoz passzoló friss zenéket vegyítő – palettáról kevernek majd a dj-k.

A Sintesi a nyári szezon után idén még egy alkalommal veszi birtokba a Lärmet, szeptember 22-én.

Sintesi
2019. augusztus 25., vasárnap, 22:00-04:00

LÄRM
(1073 Budapest, Akácfa utca 51.)

DJ-k:
„Mixed by d.j.”

Ingyenes!
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/403029937234353