A helyszín meglepő módon a RIO XXL lesz, de értük bárhova érdemes lehet beleállni a táncolásba.

Minket is váratlanul ért a BUDAFEST fesztivál idei berobbanása a hazai köztudatba, hiszen a több ezer angol ide turisztikázó esemény az előző két évében csak a külföldi vendégre pozicionálta a három napos metropolitan fesztiválját.

Idén viszont megnyitja a kapuit ezer fő előtt az egyik napra a hazai partyarcok előtt is, akik vélhetően nagy meglepetést kapnak, amikor Mayson Maynard, Max Chapman, Fleur Shore és a My Friend páros szettjét meghallgatják.

Történetesen az eseményt az ausztrál Fisherre építette fel a BUDAFEST és a hazai Elevate csapat, de tudjuk, hogy a mostanság felkapott tech house őrült inkább a mainstream felé hajlik, így szerencsére a fent felsorolt négy név az underground szíveket is képes megérinteni, így még szép, hogy ez a tartalom róluk szól, egy-egy szettel rátűzve a várható zeneállapotot!

Kezdjük is a sort rögtön a legígéretesebb house szettel érkező fellépőt, aki az este egyetlen női szereplője lesz. Ő nem más, mint a Birmingham underground szcénáját az elmúlt pár évben többszörösen bejárt Fleur Shore, aki igen mélyre viszi majd a zenei élvezeteket, például így:

Ha már house, akkor a My Friend londoni páros igazi vidám deep house-okkal érkezik meg a tánctér fölé, hogy olykor belenyúlva a melodic techno vonalba nagy felhördülést okozzon a szeptemberi nyár folytatásának, pölö:

Másik két hősünk már inkább a tech house iramot diktálja majd. Rögtön Max Chapman-ről annyit feltétlenül érdemes tudnunk, hogy bármire számíthatunk tőle, hiszen a house-tól az említett tech house-on keresztül akár a technoig is képes eljutni egy szettje során. Alábbi a hírhedt BBC Radio1 műsorban inkább beleállt a forgatagos tech ház őrültködésbe:

A Kaluki Musik, Toolroom, Sola, Relief, vagy épp elrow Music címkéire sokat termelő, ám bár még javában fiatal Mason Maynard ezt az ívet folytatja, azaz bőven a tech house lendületet kérhetjük rajta számon, ő pedig nem fél majd oda adni nekünk, valahogy így:

Azt gondoljuk, hogy panasz egyáltalán nem lehet majd, érdemes kivenni a hétfő délelőttöt és lejárni szeptember első éjszakáját a Budafest eseményén, melyre itt kaphatunk jegyeket még elővételben!