Ha valaki követi az eseményeket, akkor tudja, hogy a DFFRNTroom nyitójának főszereplőjéről értekezünk

DisX3, d_func., Scarpia, C-MEM, The Black Chamber, Double X

Ezen fura és alig ismert elnevezések egy közös pontra mutatnak a techno elmúlt bő kétévtizedes történelmében, ez pedig nem más, mint a német Alexander Kowalski munkássága, aki a berlini Tresorból nőtte ki magát és még ma is aktív producer és fellépő.

Mindez a történet a 90-es évek elején kezdődött, amikor Berlin felé fújta a szél az akkori első techno kiadványokat Detroit és New York területéről, mely azonnal magába szippantotta Kowalskit. Így keveredett benne össze a klasszikus detroiti hatás a történelmi berlini folyammal, ahol a kifinomult basszusok találkoztak a mély leütésekkel.

Ez a kihívásokkal teli kor adott életet a technonak, ahol hősünk a legjobbkor volt jelen, fiatalon, nagyon fiatalon!

1978-ban született, de már a 90-es évek elején a rave hullámot lovagolta, majd alig 19 éves korától, 1997-től számítjuk pályafutását. 22 év telt el azóta, hogy Alexander debütálhatott Berlin máig egyik legkultikusabb klubjában, a Tresorban.

Azonnal magával ragadta ez a világ és még az ezredforduló előtt ünnepelhette első zenéjét, mely 1999-ben jelent meg a Proton Records-nál, majd nem sokkal később, 2001-ben már egy egész albumot állított össze, Echoes címmel, 12 trackkel, Heiko Laux Kanzleramt Music kiadójánál.

Az igazi áttörést a következő évben megjelent Progress album hozta el, melyet 2006-ig még 2 album követett, majd legutóbb, 2018-ban az ötödik is megjelent, Cycles címmel, miközben temérdeknyi kiadónál megfordult ez a Detroit-Berlin fúzioner.

A többi már történelem, melynek az is része, hogy olyan neveknek remixelt, mint például Agoria, Dave Gahan, Funk D’Void, Sascha Funke vagy Paul Kalkbrenner és közben bejárta különleges technójával a világot.

Akciódús reteszelései hipnotikus élményeket okoznak még ma is, melyben kivételes hazai alkalom, hogy a berliner nyitja meg Budapest legújabb techno klubját, a DFFRNTroom-ot, ami azért is lesz különleges pillanat, mert a klub eléggé hajaz a berlini Tresor-ra, ahol ugye minden elkezdődött Alexander Kowalski számára.

Szeptember 14-én megfordul tehát a sorvezetés és bejuttatja a DFFRNTroom-ot a budapesti véráramba, felvillanyozva a várhatóan teltházas nagyérdeműt. Addig egy 10 hónapos szettjével és 12 éves zenéjével ösztönzünk mindenkit a jegyvásárlásra!