40 évvel ezelőtt forradalmi újítás változtatta meg a zenehallgatási szokásokat, megjelent ugyanis a walkman! Ma már teljesen természetes, hogy bárhol és bármikor hallgathatunk bármit, de azokban az időkben még lemezjátszóra vagy magnóra volt szükség. A hordozható személyi elektronika piacra lépésével aztán beköszöntött egy szebb, új világ. A kerek évforduló alkalmából a Sony egy új, limitált kiadású walkman-t dob piacra.

A hordozható lejátszó története tehát egészen 1979-ig nyúlik vissza és pontosan 2012-ben ért véget. De igazából nagyjából az első húsz év után megindult a mélyrepülés, az ezredforduló tájékán már megjelentek a discmanek (fiatal olvasóink kedvéért: hordozható CD-lejátszók). Az új prototípus NW-A100TPS néven fog futni. Novembertől kezdik el árusítani, igen csak limitált példányszámban.

Az új prototípus már az új idők kívánalmainak próbál megfelelni. Az akku 26 órán keresztül fogja bírni és 16 GB zenét tud eltárolni. Az ára is ennek megfelelően fog alakulni, 450 euróba fog kerülni. Nyilván ennyi pénzért vannak sokkal okosabb megoldások is, de a fanatikusok számára igazi kuriózum lehet!