Dockyard Festival ADE 2019
Időpont: Október 19.  11:00 – 23:00
Helyszín: Havenpark Amszterdam
Információ és jegyek: https://www.facebook.com/DockyardFestival/

 

“A Dockyard 2014 óta az Amsterdam Dance Event fesztiválprogramjának szerves része, ahol átlagon felüli house és techno szetteket élhetünk át. Mindezt fiatal tehetségek, illetve a legkiemelkedőbb művészek prezentálják egy olyan helyszínen, ami közben népszerű kiadók éves találkozópontjává is vált.
Félretéve a hivatalos sajtódumát, személy szerint mi is ott voltunk még a legelső Dockyard-on, melyet akkor még az NDSM rakpartra szerveztek.  Egy kis családias fesztivál volt tipikus holland indusztriális környezetben. Gyalog és komppal lehetett megközelíteni, raktárépületek által határolt területen helyezkedett el a dokk, ahová két nyitott konténeren keresztül vezetett az út, mint a fesztivál bejárata. A látványra már akkor is nagyon adtak a szervezők, az egyik helyszínbe egy dzsungelt építettek be és a cirkuszi kupolás sátor is mindig kötelező eleme volt a rendezvénynek. Hajókonténerek és emelő daruk utaltak az ipari kikötő alapvető funkciójára. Már az első alkalommal elkapták a flow-t az itt fellépő művészek (mint Rush, Gayle San, The Advent&Industrialyzer live, Sutter Cane, Alex Bau, Butch, Hobo stb.) és örömmel zenéltek nekünk, páratlan hangulat uralkodott. Ezen együtthatók következményeként a fesztivál pár éven belül az egyik legszínvonalasabb esemény lett az ADE-n és hamar ki is nőtte magát.

A legelső Dockyard-on még csak 4500-an voltunk, mára viszont 20 000-en látogatják az eventet. A szervezők szerint akik akkor 2014-ben ott voltak, legtöbbjük a mai napig visszajár, annyira magával ragadta őket a feeling. Ezt csak megerősíteni tudjuk mi is! Két éve a Dockyard kénytelen volt elköltözni az NDSM-ről, ugyanis már képtelenség volt megszervezni rezidenciáján a túl nagy érdeklődés miatt. A város szélén egy pusztára cuccoltak át darustól, konténerestül, mindenestül, hogy a rendezvény védjegyévé vált indusztriális környezetet rekonstruálni tudják ott is, illetve a zöld környezethez is illő misztikus csodaparkkal bővítették a látványosságokat. Bár a vízparttól búcsút kellett inteni, cserébe 6 helyszínre bővült a kínálat, ahol különböző ismert kiadók hostolásával, műfajon belül is eltérő stílusoknak adnak otthont.

Már attól is érdekes a Dockyard, hogy gyakorlatilag ez egy óriási fesztivál az ADE fesztiválon belül. Az egyetlen olyan esemény, ami egy délután alatt ilyen széles választékban elégíti ki a house és techno fanatikusokat, miközben a legnagyobb zenei kiadókat hivatott elsősorban támogatni, azok saját producereit és barátait.

Ez a fesztivál teljes line up-ja, de a b2b formációkról és live act-ekről a  videóból tájékozódhattok!
Line Up: Dubfire, Eats Everything, Nic Fanciulli, Nastia, Mind Against, Len Faki, Recondite, Benny Rodrigues, Paco Osuna, Matador, Dvs1, Patrice Bäumel, Dax J, Ellen Allien, Monika Kruse, Ben Sims, Secret Cinema, Dense & Pika, Oscar Mulero, Joey Daniel, DJ Bone, Surgeon, Radio Slave, Sandrien, Pig & Dan, Olivier Weiter, Joran Van Pol, Lady Starlight, Marcus Worgull, Roberto Capuano, SQL, Roman Poncet, Jeroen Search, Fer Br, Alienata, Matrixxmann, Mitch De Klein, Vntm, Cailín, The Reason Y, Sama